Redactie
Redactie Food 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Internet gaat los op cheeseburger met twintig plakken kaas van Burger King

Kaasminnend Nederland is massaal op weg naar Zuid-Oost Azië. En deze keer niet omwille van idyllische stranden, stralende zomerzon of koloniale kruiden. De Burger King in Thailand plaatste een letterlijke cheeseburger op de menukaart. Twintig plakjes cheddar genoeg? Vlees niet inbegrepen.

Vergeet de meest extreme McDonald’s-restaurants ter wereld. In plaats daarvan gaan we met lange tanden naar Thailand. Want die zullen nodig zijn om de smerige stunt van Burger King te kunnen verteren.

‘Real’ cheeseburger van Burger King: ‘geen grap’

Twintig plakjes half gesmolten Amerikaanse kaas, samengeperst tussen een sesamzaadbroodje, zonder enig spoor van vlees of groente. Zijn de persoonlijke chefkoks van de fastfoodkoning zelf op vakantie? Hoe dan ook werd het bizarre nieuwe gerecht gedoopt als ‘The Real Cheeseburger’. En sinds deze week staat het kaasmonster op het menu van Burger King-restaurants in heel Thailand.

ไม่ขายขำ นี่ขายจริง!เรียลชีสเบอร์เกอร์ จากเบอร์เกอร์คิง! 🍔ใส่อเมริกันชีส ถึง 20 แผ่น!!! 🧀ราคาเพียง 109.- (จากปกติ…

Posted by Burger King Thailand on Saturday, July 8, 2023

“Dit is geen grap. Het is echt”, staat in het Thais te lezen op de officiële Facebookpost hierboven. Voor de zachte prijs van 109 Thaise baht (ruwweg 3 euro) kun je de ‘echte’ cheeseburger van Burger King op je tong laten smelten. Niet appetijtelijk? Gelukkig hebben we social media als proefkonijn.

Social media gaat los

Een nationale plaag van verstopte toiletten terzijde, fastfoodfans in Thailand konden niet snel genoeg de tanden leggen op de Real Cheeseburger van Burger King. Maar of alles even snel naar binnen ging als dat het terug naar buiten kwam, durven we te betwijfelen.

@nutapiwich

Real Cheese Burger ขีสแน่นๆจุกๆ มีชีสทั้งหมด 20 แผ่น มาลองได้ที่ #BurgerKing #RealCheeseBurger #Cheese #Burger #ชีส #เรียลชีส

♬ original sound – Nutapiwich – Nutapiwich

@onlydeliciousfood

#burgerking #cheese #cheeseburger #foodblogger #blogger #tiktokพากิน #พากินของอร่อย #ชีส #ขึ้นฟีดเถอะ #รีวิวอาหาร

♬ original sound – บอสกินแต่ของอร่อยเท่านั้น – บอสกินแต่ของอร่อยเท่านั้น

Tijd om je beste Thais af te stoffen? ไม่มีปัญหา, ofwel: geen probleem. Ook internationale inwoners en toeristen hebben de ‘echte’ cheeseburger van Burger King met open mond en ogen groter dan hun maag naar binnen gewerkt.

Indien je geen spoedeisend toiletbezoek hebt gebracht bij het lezen over de ‘real’ cheeseburger van Burger King, check dan ook hoe Subway onlangs hun klanten choqueerde. Tip: het was even smakeloos als hun broodjes.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.