Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 15 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Aha – Zó maak je op je iPhone een schermopname mét geluid

Sinds de komt van de schermopname-functie op je iPhone is ons leven een stuk makkelijker. Ongezien video’s van je crush naar je bestie doorsturen, grappige memes opslaan: het kan allemaal. Alleen is de opname altijd zonder geluid – althans, dat is waarschijnlijk wat je dacht. Tot nu.

Wij hebben namelijk ontdekt hoe je een schermopname op je telefoon kunt maken mét geluid. Spoiler: het is heel makkelijk en je zult je afvragen waarom je dit niet eerder wist. Thank us later.

Schermopname mét geluid maken op je iPhone

De schermopname-functie is beschikbaar voor je iPhone sinds iOS 11. Het kan zijn dat deze functie nog niet automatisch in je bedieningspaneel zit. Gelukkig kun je het makkelijk toevoegen door bij instellingen de regelaars aan te passen. Zodra je de schermopname-functie selecteert, wordt-ie toegevoegd.

En dan kan het feest beginnen. Een schermopname maak je al heel simpel door het in het bedieningspaneel aan te klikken. Maar deze opnames zijn dan zonder geluid. Irritant als je júist het geluid er bij moet horen. Gelukkig is daar een oplossing voor.

De oplossing

En hou je vast, de oplossing blijkt heel simpel te zijn. Je moet dezelfde stappen nemen om een schermopname te maken, maar om te zorgen dat je geluid het doet, moet je de opnameknop ingedrukt houden.

schermopname-met-geluid-iphone

Voilà, nu kun je kiezen om ‘microfoongeluid’ aan te zetten. Daardoor krijg je niet alleen het geluid van de opname zélf, maar kun je ondertussen ook nog praten. Een soort schermopname en spraakbericht in één. We love it.

Check hoe goed je batterij nog is

Ander nieuws. Weet je namelijk al wel hoe je de conditie van je batterij kunt checken? Want wanneer is de accu eigenlijk aan vervanging toe? Het antwoord is simpel: bij instellingen, kun je bij batterij zien wat de conditie van de batterij is.

Geeft-ie aan dat de conditie onder de 80% is? Dan is je iPhone-accu toe aan vervanging.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.