Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beauty 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Zelf je haren vlechten is makkelijker dan je denkt (5 easy tutorials)

Soms wil je gewoon net even iets anders dan je haren los, in een knotje of in een paardenstaart. Een vlecht is dan de ideale oplossing. Het is niet alleen net even wat specialer, vlechten zijn ook een echte “wat zit je haar leuk!”-catcher. Maar zelf je haren vlechten lijkt altijd even een klusje. Met deze tutorials is dat verleden tijd.

Als je het eenmaal een beetje in de vingers hebt, is zo’n vlecht zo gezet. Deze tutorials helpen je stap voor stap naar een zelf gevlochten kapsel.

Haren vlechten bij jezelf

Geen excuses meer, haren vlechten bij jezelf doe je zo. Get your braids on!

1. Dutch braids staartjes

Dutch braids zijn waarschijnlijk de invlechten zoals je ze kent van toen je moeder nog je haar deed. Vlecht ze helemaal door tot aan het einde van je haren, of vlecht tot aan het eind van je hoofdhuid en maak 2 staartjes in je haar!

2. French braids staartjes

Net even iets anders dan de Dutch braid, is de Franse vlecht. Het verschil zit ‘m erin dat de Franse vlecht meer in je haar zit en de Dutch braid meer op je haar ligt.

Het haren vlecht gaat ook bijna hetzelfd: bij de Franse vlecht steek je alleen elke pluk haar over de middelste pluk, bij de Nederlandse vlecht steek je elke pluk onderdoor (zodat de vlecht dus meer op je haar komt te liggen).

2.2. French braid staart

Liever één vlecht achterop je hoofd? Kan natuurlijk ook. Oh en, dit is echt het ideale kapsel voor tijdens een intensieve sportsessie.

3. Rope vlecht

Deze vlecht ziet er heel indrukwekkend uit, maar heb je in een paar minuten gezet. Je verdeelt je haar in 2 plukken en dan is het vervolgens een kwestie van steeds wat haar bijpakken en de 2 plukken over elkaar heen werken.

4. Waterval vlecht

De waterval vlecht is een super classy haarstijl. Heel mooi voor naar een feestje, maar ook heel tof voor een zomerse dag in het park. Een waterval vlecht bij jezelf vlechten is lang niet zo moeilijk als het wellicht lijkt.

5. Pull through vlecht

Voor deze vlecht heb je aardig wat mini-elastiekjes nodig (yes, die ondingen die je zo lastig uit je haar krijgt). De vlecht staat ook het mooiste als je een lekkere bos lang haar heb die je kan vlechten.

Andere toffe kapsels en haartips

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.