Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 13 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

5x feiten en fabels over je haren sneller laten groeien

Om je haren sneller te laten groeien, moet je je haar regelmatig laten knippen. In de zomer groeit je haar sneller en de maximale haarlengte is erfelijk bepaald: allemaal uitspraken die we regelmatig horen als het gaat om je haren sneller laten groeien. Maar wat is nou waar en wat absoluut niet?

That’s where we come in. Wij zetten feiten en fabels over haren sneller laten groeien voor je op een rij.

Haren sneller laten groeien

Wie wil nou niet net zulke haren als Rapunzel? Oké, misschien niet zó lang, maar iedereen wil wel de fijne trucjes weten waardoor je je haren sneller kan laten groeien. Maar wat werkt wel, en wat werkt niet?

1. Je moet je haar vaker knippen om het sneller te laten groeien

Als je je haren maar vaak genoeg zou knippen, zou het sneller groeien. Als er iets minder waar is, is dit het wel. Hoe ‘hard’ je haar groeit, heeft te maken met de haarzakjes ín je huid. Lokken die eraf worden geknipt, hebben daar dus weinig invloed op.

2. Hoe lang je haar maximaal wordt, is erfelijk bepaald

Heb je het idee dat je haren nooit verder groeien dan een bepaalde lengte? Dat kan kloppen en daar kun je helaas niks aan veranderen. De maximale lengte van je haar is namelijk erfelijk bepaald.

3. Voeding, hormonen en stress kunnen van invloed zijn op je haargroei

True. Daarom is het belangrijk om dagelijks de juiste en voldoende vitaminen binnenkrijgt. Het eten van groene groenten, vis en volkorenproducten kan daaraan bijdragen, omdat het vol vitaminen en proteïnes zitten. Tip: als je niet zo’n fan bent van groene groenten, kun je het ook in een smoothie verwerken.

4. Door het uittrekken van haren, zorg je dat je haren sneller groeien

Door het uittrekken van één grijze haar, krijg je er zeven voor terug. Ken je de uitspraak? Het is niet waar. Het zit zo: elk haartje groeit in een haarfollikel (een soort zakjes wat in de huid zit). Nieuwe haarfollikels worden na de geboorte niet meer gevormd. Je haar scheren of haren uittrekken, zal er dus niet voor zorgen dat er nieuwe haarfollikels worden aangemaakt. En daarmee ontstaan dus ook geen nieuwe haren.

5. In de zomer groeien je haren sneller dan in de winter

Yup. Je haar groeit inderdaad sneller in de zomer, dan in de winter. Dat komt omdat de hoeveelheid zonlicht en warmte alle processen kunnen versnellen. Gemiddeld groeit je haar zo’n centimeter per maand, door zonlicht (en daarmee vitamine A en D) kan de aanmaak van de ‘haargroei’-hormonen worden bevorderd. Enkeltje naar de zon, dan maar?

Speaking of je haar: met deze tips zorg je ervoor dat je het minder vaak hoeft te wassen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.