Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 24 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Is dit het geheim achter Bella Hadid’s ooglift effect?

Viel het jou ook al op dat modellen zoals Bella Hadid de afgelopen seizoenen een wel érg strakke kaaklijn en prachtige open blik hebben? Grote kans dat het niets te maken heeft met plastische chirurgie, maar met deze simpele truc, genaamd facetape.

Gegarandeerd de eerstvolgende beauty-hack die wij uit willen proberen.

De ‘natuurlijke’ schoonheid van Bella Hadid

Een van de grootste, bestbetaalde topmodellen en it-girls van het moment, Bella Hadid, siert inmiddels een ontelbaar aantal magazine covers en campagnes en straalt op de catwalk van bijna elk groot modehuis. Over de reden dat ze het zo ver heeft weten te schoppen als model valt nog te twisten. Komt het door haar moeder, Yolanda Hadid? Heeft ze simpelweg geluk gehad? Door haar prachtige looks? Of door haar enorme doorzettingsvermogen? Wij denken dat het zeker een combinatie van allen moet zijn, want hetgeen Bella heeft bereikt is geen eitje.

Neuscorrectie op jonge leeftijd

Over de beroemde schoonheid en opvallende looks van Bella wordt altijd al veel gediscussieerd. Zo onderging Bella op heel jonge leeftijd, namelijk op haar 14e, al een neuscorrectie. Inmiddels heeft ze spijt van deze beslissing, die ze haar moeder kwalijk neemt. “Ik zou willen dat ik de neus van mijn voorouders had gehouden. Ik denk dat ik erin zou zijn gegroeid”, zei ze hierover in een interview met Vogue.

Het geheim van Bella’s foxy eyes

Waar Bella dus zo openlijk praat over hetgeen ze aan haar neus heeft laten doen, zo een groot mysterie vinden fans de andere veranderingen die in haar gezicht hebben plaatsgevonden. Inmiddels lijkt het mysterie opgelost te zijn. De veranderde stand van haar ogen, wenkbrauwen en haar (enorm strakke) kaaklijn zou namelijk helemaal niks te maken met plastische chirurgie of een spuitje hier en daar. Ze zou het naar eigen zeggen te danken hebben aan een eeuwenoude truc, namelijk gezichtstape. Uhm.. ja echt. Gezichtstape.

Het eenvoudige 4-stappenplan voor facetape

We moeten eerlijk zeggen: op het eerste gezicht vonden wij het ook zeer onwaarschijnlijk, maar inmiddels weten we precies wat de eerstvolgende make-up hack is die we uit gaan proberen. Het gebruik van de tape (met touwtjes) ziet er verbazingwekkend simpel uit.

  • Stap 1: Maak de bovenste helft van je haar vast met een klem of elastiekje.
  • Stap 2: Maak je gezicht schoon met de bijgevoegde doekjes – anders blijft de tape niet aan je gezicht plakken.
  • Stap 3: Plak de tape op de gewenste plek.
  • Stap 4: Herhaal aan de andere kant en knoop de touwtjes aan elkaar vast. Et voilà. Een ooglift zonder een spuitje of mes in een handomdraai.

Benieuwd hoe dat er nou uitziet? Onze geliefde Tiktok staat vol met (erg satisfying) facetape-tips.

@sonya__esman

I saw Bella wearing face tape and flip flops, so I bought face tape and flip flops. 😍 face lift on a budget 101. #foryoupage #foryou #bellahadid #facelift #facetape #doesthisthingreallywork #vogue #bellahadidmakeup #beautyhacks #makeuphacks #amazon

♬ Chill Vibes – Tollan Kim

@mikimakeupco

Eye lift using face tapes ✨ #makeuphack #makeupvideo #facetapes #makeuphacks

♬ Beggin’ – Måneskin

Wil je deze zomer een kleurtje? Dit sapje kan je daarbij helpen en het ligt gewoon in de supermarkt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.