Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 25 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Ise (27): ‘Ik ben na 6 jaar nog steeds niet over mijn ex heen en het beheerst mijn leven’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet iedere week een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Ise (27).

‘Ik ben na 6 jaar nog steeds niet over mijn ex heen en het beheerst mijn leven’

Ise is al bijna zes jaar uit elkaar met haar ex, maar kan hem maar niet vergeten. De afgelopen jaren heeft ze steeds aan hem gedacht en kan ze het niet verteren dat hij alweer gelukkig is met zijn nieuwe vriendin. Ze kijkt meerdere keren per dag op zijn socialmediakanalen en heeft daar verschillende anonieme accounts voor. Het grootste probleem: ze kan zich niet openstellen voor een nieuwe liefde.

Hee Ise, hoe ben je in deze situatie terecht gekomen? Kan je iets meer vertellen over je eerdere relatie?

”Toen ik nog een relatie met Daan had, was ik erg gelukkig. Ik denk dat ik nog nooit zó verliefd op iemand was geweest en het feit dat hij mij ook wilde voelde voor mij als iets onwerkelijks. Voordat we een relatie kregen had ik mijn ogen al langere tijd op hem gericht, maar ik durfde de stap nooit te zetten. Ik dacht dat hij te hoog gegrepen zou zijn. Aan het einde van een stapavond met vriendinnen kwam ik hem voor de zoveelste keer tegen in de Chicago Social Club in Amsterdam. Ik had al best wat gedronken, dus ik raapte al mijn moed bij elkaar en stapte op hem af. Wat bleek? Hij zag mij ook wel zitten.

De weken daarna zat ik op een roze wolk. Om heel eerlijk te zijn is die roze wolk nooit echt weggegaan, voor mij. We hadden 10 maanden een relatie, maar aan het einde van die 10 maanden zette Daan daar een punt achter. Hij vertelde me dat hij niet meer verliefd was en dat hij dacht dat het beter zou zijn als we uit elkaar gingen. Ik wilde niet wanhopig lijken voor hem, dus ik stemde daar heel nonchalant mee in. Ik dacht dat dat me aantrekkelijker zou maken en dat hij dan misschien terug zou krabbelen.”

Maar hoe voelde jij je echt?

“Nou van die nonchalante houding was niets waar. Ik heb me nog nooit zo verdrietig en waardeloos gevoeld. In die tijd liet ik dat niet heel erg merken aan de mensen om mij heen, want ik was bang dat Daan daar lucht van zou krijgen. Hij moest vooral het idee hebben dat het met mij helemaal top ging, in de hoop dat hij mij zou missen. Als ik daar nu aan terugdenk was dat onwijs dom en wanhopig. Maar ja, ik was toen ook een stuk jonger.”

Hoe voel jij je er nu over?

“Dat is dus het probleem. De gebroken gevoelens zijn wel weg, maar deep down heb ik nog steeds het gevoel dat Daan bij mij hoort. Toen hij vrolijk verder ging met zijn leven vond ik dat erg moeilijk. Hij leek zelf helemaal niet door te hebben wat voor fout hij had gemaakt, nog steeds niet.

Hij heeft inmiddels al een tijdje een nieuwe vriendin. Een heel andere type dan ik ben. Dat vind ik best gek, want de chemie tussen mij en Daan was altijd goed. Ik wil het heel graag loslaten allemaal, maar ik merk dat de komst van die nieuwe vriendin veel triggert. Alsof het de deur voorgoed heeft dichtgegooid. Ik besteed veel meer tijd aan het bekijken van hun Instagram en denk ook steeds meer aan Daan. Ik merk dat ik er gewoon nog niet overheen ben en dat het mijn leven beheerst.”

Op wat voor manier beheerst het je leven?

”Zodra ik iets van hen zie op Instagram, zit hij de hele dag in mijn hoofd. Ik heb meerdere nepaccounts waarmee ik hun accounts bekijk, want ik wil niet dat ze erachter komen dat ik nog steeds met Daan bezig ben. Het maken van die accounts kost tijd, en het creepen ook. Ik baal ook van mezelf dat ik het doe, want ik wil het helemaal niet. Ik wil helemaal niet meer aan hem denken.

Ik heb best wat dates gehad, de afgelopen zes jaar. Maar ik denk iedere keer ‘Daan was leuker’. Hij beïnvloedt mijn leven op heel veel manieren en daarom vind ik het zo lastig dat hij gewoon vrolijk verder leeft alsof er niets aan de hand is.”

*Ise haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.