Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 26 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok zweert bij rozemarijnolie voor haargroei en zo maak je de olie zelf

Als je de afgelopen weken op TikTok hebt gezeten, dan weet je dat bijna iedereen in de ban is van rozemarijnolie. Dit wonderlijke goedje zou haargroei flink bevorderen en we moeten eerlijk toegeven: de resultaten liegen er niet om. Zelf rozemarijnolie maken? Dat is heel makkelijk en wij leggen je uit hoe.

Je kunt de rozemarijnolie ook kant en klaar kopen, maar zelf maken is leuker én goedkoper.

Zelf rozemarijnolie maken? Dit is hoe je dat doet

De eigenschappen van rozemarijn zijn goed voor de hoofdhuid en geven de haargroei een flinke boost. Herhaling is alleen belangrijk in dit proces, dus als je het langere tijd volhoudt, dan ga je door flink wat flesjes rozemarijnolie heen. Gelukkig is er een hele gemakkelijke manier om zelf rozemarijnolie te maken en dat scheelt je ook best een boel geld.

Wat heb je nodig? 

500 ml jojoba- of kokosolie
6 takken verse rozemarijn

Hoe maak je het? 

Vul een steelpannetje met de olie en verwarm dit. Voeg de losse takjes rozemarijn hierbij en laat dit een tijdje staan (zo’n vijf tot tien minuten). Blijf erbij, want als de olie begint te bubbelen rondom de rozemarijn is het te heet. Zet het vuur dan wat lager en blijf rustig roeren.

Zeef daarna de rozemarijn en laat het mengsel even afkoelen in een grotere kom. Als de olie helemaal afgekoeld is, giet je het over naar de pot of het (spuit)flesje waarin je het wil bewaren. Et voila!

Wat doet rozemarijnolie voor je haar?

Zin in sterker en steviger haar? Dan is rozemarijnolie het wondermiddel dat je nodig hebt. De olie gevat verzorgende en stimulerend eigenschappen, waardoor het werkt tegen  roos, schilfers en een gevoelige hoofdhuid. Omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd, kunnen de haarwortels en -zakjes beter gevoed worden. En ja, dat zorgt dan op z’n tijd weer voor steviger, glanzender en gezonder haar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.