Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Jacquemus showde vandaag zijn nieuwe collectie in Parijs en dit zijn de eerste beelden

Waar Jacquemus komt wordt pardoes een sprankeltje glamour achtergelaten. Het Franse merk van Simon Porte Jacquemus stijgt nog altijd in populariteit en weet keer op keer de wereld te verrassen met de meest spectaculaire shows. Vandaag was het weer zover en dit zijn de eerste beelden.

Opnieuw een show waar je U tegen zegt.

De spectaculaire shows van Jacquemus

Na de recente pop-up boetiek en een aantal zeer gewilde samenwerkingen met Nike, weet Jacquemus de modewereld opnieuw naar Parijs te krijgen voor een show. Het is een poos geleden dat het Franse merk dit in de hoofdstad van de mode hostte, na presentaties in Zuid-Frankrijk, de Provence en (het uber tropische) Hawaii. In de show zal Jacquemus de nieuwe Spring Summer 23 collectie, genaamd Le Raphia, tonen die voor zowel mannen als vrouwen bedoeld is. Opvallend is dat Jacquemus hun shows vrijwel nooit host tijdens de algemene Fashion Month, waarin de hele modewereld tegelijkertijd de modesteden van de wereld afreist.

Grapje van Simon

Gisteren wist Jacquemus de gemoederen al flink op de schudden door hun ruim 5 miljoen volgers te laten denken dat het hun allerlaatste show zou zijn. Na goed lezen en even doorklikken op de post, bleek het een grapje te zijn en gewoon de laatste show van dit jaar (2022) te zijn. Vrij logisch lijkt ons, zo’n twee weken voor het nieuwe jaar.

It’s raining Raphia

Na van de schrik te zijn bekomen, kon het aftellen beginnen. De show, die vandaag om 14:00 plaatsvond verklapte stiekem al een hoop met haar naam. Le Raphia betekent raffia. Een materiaal dat je vast wel zult herkennen van hoeden, stoelen en cosy little house on the prairie gevoel. De collectie zit vol met grote, extravagante, rieten hoeden die al meerdere jaren symbool staan voor het merk. Maar dat is niet alles. Ook armbanden, oorbellen, kettingen en tassen werden van het materiaal gemaakt en als klapper op de vuurpijl kwam het tijdens de show zelfs uit de lucht vallen. Ook benieuwd? Zie hier de eerste beelden die we op social media spotten:

1. De eerste look zette de toon.

2. Topmodellen Irina Shayk en Vittoria waren van de partij.

3. Snelle snapshots van genodigden.

4. Het meterslange doek zorgde voor een theatraal effect.

5. Op Jacquemus.com zijn al een aantal uit de collectie te spotten en binnenkort al verkrijgbaar.

 

Jacquemus Le Raphia
Jacquemus

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.