Emma Toussain
Emma Toussain Modenieuws 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bye spaargeld: Nike slaat de handen ineen met modemerk Jacquemus en de eerste beelden wil je zien

Jacquemus is hot. De tasjes sieren menig influencer en het merk werkt als een malle om bijzondere collecties uit te brengen. Laatst opende Jacquemus een pop-up store in Selfrigdes, Londen. De winkel is geïnspireerd op de badkamer van ontwerper Simon Porte Jacquemus himself en het is heel erg.. blauw. Gister liet het merk weten een samenwerking te doen met Nike en ook zien we de eerste beelden van deze toffe collab.

JACQUEMUS + NIKE

Gisteren deelde het merk Jacquemus een Instagram-post waarin de samenwerking met Nike onthuld werd. Dat doet het merk op een stijlvolle wijze: je ziet nog niet zo veel, behalve een sportveld en beiden logo’s. Het bijschrift luidt: “JACQUEMUS + NIKE” en onze hersenen draaien overuren. Wat is dit? Hoe ziet de collectie eruit? Zitten er sneakers bij? WE WANT TO KNOW.

Hoe gaat de collectie eruit zien?

We weten nog niet zo héél veel, behalve dat de collectie op 28 juni uitgebracht wordt, exclusief op de website van Jacquemus zelf. In de laatste post op Instagram zien we een sneak peak van de collectie en die belooft heel veel goeds.

Simon vertelt aan Vogue: “De kanten minirokjes van eind jaren negentig, de sportieve looks van Lady Di en de tenniswereld, ik wilde iets maken wat licht is”, vertelt Simon Porte Jacquemus tegen Vogue. Bovendien bevat deze collectie niet enkel sneakers maar ook een ready-to-wear collectie, waaronder een jurk met open rug en subtiel swoosh-logo detail.”

“Sport heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van Jacquemus. Maar in de loop der jaren heeft het merk Jacquemus zich ontwikkeld en de Jacquemus-vrouw is veranderd: ze draagt zelfs hakken!” Toch heeft hij altijd al geweten dat hij ooit iets met een sportmerk (specifieker: Nike) wilde doen: “Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat als ik ooit een samenwerking zou doen, het met Nike zou zijn.”

Teaser

De samenwerking met Nike komt niet helemaal uit de lucht vallen. Meer dan 6 maanden geleden gingen er namelijk al geruchten rond over een eventuele collab. Het Franse modemerk postte namelijk een tijd geleden nieuwe campagnefoto’s mét nog onbekende Nike-sneakers. Veel fans hoopten toen al op een samenwerking en die wordt nu werkelijkheid.

Zet jij 28 juni in je agenda?

Kylie Jenner introduceert nieuw merk Kylie Baby en fans gaan los op Twitter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.