Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 19 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Met deze 5 tips train jij je haar zodat je het minder vaak hoeft te wassen

Hoef jij na het wassen van je haar maar één keer met je ogen te knipperen en is het alweer vet? Dan zul je er misschien baat bij hebben om te beginnen met het trainen van je haar. Uhh, what? Ja écht, het trainen van je haar zodat het minder snel vet wordt is mogelijk.

Wij vertellen je hoe je dat moet doen.

Je haar trainen

Veel vrouwen zullen het wel herkennen: haar dat binnen een dag of twee na het wassen weer vet aanvoelt. Dit komt door een overtollige talgproductie van de hoofdhuid. Súper vervelend natuurlijk, aangezien die greasy hair-look niet echt de look is waar we voor willen gaan. Hierdoor gaan veel vrouwen meteen weer in de weer met shampoo, wat het probleem alleen maar erger maakt. Daarnaast is te vaak wassen ook niet goed voor de natuurlijke oliën op je hoofdhuid, die met iedere wasbeurt worden weggehaald.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je haar minder snel vet wordt waardoor je de tijdspan tussen jouw wasbeurten kunt vergroten. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel even verder.

Geduld is een schone zaak

Voor we beginnen met de tips, willen we één ding even vermelden. Je haar trainen kost tijd: het is een kwestie van afbouwen. Je haar en je hoofdhuid zijn namelijk gewend aan je shampoo en de regelmaat waarmee je wast. Als je hoofd eenmaal een bepaalde hoeveelheid talg aanmaakt, zal dat niet van de ene op de andere dag veranderen. Geduld is dus met het trainen van je haar een schone zaak, maar het resultaat zal het meer dan waard zijn.

Tip 1: stel een schema op (en houd je hieraan)

Om je haar te trainen is het de bedoeling dat je telkens een wat langere periode tussen je laatste wasbeurt en de volgende laat, zodat je haar hier langzaamaan aan gewend raakt. Om ervoor te zorgen dat je je hier aan houdt, kan het handig zijn om een schema op te stellen. Spreek met jezelf bijvoorbeeld drie, twee en naarmate de tijd vordert misschien wel één vaste dag af waarop je je haren wast. Als je van te voren even nadenkt over de dagen waarop je haren wassen het beste uitkomt voor jou (denk bijvoorbeeld aan de dag waarop je naar de sportschool gaat) en dit ergens noteert zul je je hier sneller aan houden.

Tip 2: borstel je haar een aantal keer op een dag (maar niet té vaak)

Probeer je haren meerdere keren op een dag te borstelen. Door dit te doen help je je haren namelijk een handje door de vetten van je hoofdhuid over je haar te verdelen, in plaats van dat het bovenop je hoofd ophoopt. Bonus: je haar gaat daar extra van glanzen. Maar pas wel op: don’t overdo it. Als je het haar te veel borstelt kan het zijn dat je juist extras talgproductie produceert, waardoor je haar weer sneller vet kan worden. Daarnaast kun je jouw haar beschadigen door te vaak te kammen. Probeer daarom een goede balans voor jezelf te vinden.

Tip 3: wees niet bang om je haren omhoog te dragen

Veel vrouwen dragen hun haar het liefste los. Daarom besluiten zij, zodra het haar ook maar een beetje vet wordt, om het meteen te wassen. Maar dat is natuurlijk geen goed idee als je je haar probeert te trainen. Wees daarom niet bang om je haren omhoog te dragen. Er zijn tal van leuke haarstijlen waarbij een beetje vet in het haar ze alleen maar beter zal maken. In dit artikel hebben wij allerlei leuke haarstijlen voor wanneer je haar vet is op een rijtje gezet. Voor ieder wat wils.

Tip 4: maak gebruik van appelcider azijn

Het spoelen van het haar met appelcider azijn schijnt een hoop voordelen voor je haren en je hoofdhuid te hebben. In dit artikel leggen wij je alle voordelen uit. Wat betreft het trainen van je haar zodat het minder snel vet wordt, kan appelcider azijn ook helpen. Dit product schijnt zuur genoeg te zijn om de PH-waarde van je haar te herstellen en de hoofdhuid van opbouw te ontdoen, maar tegelijkertijd mild genoeg te zijn zodat het je haar niet van essentiële voedingsstoffen stript. Het spoelen van je haren met appelcider azijn zodra het vettig is kan er dus voor zorgen dat jouw haar nog een aantal dagen zonder wasbeurt kan.

Tip 5: zit niet te veel aan je haren

Last but not least: zit niet te veel aan je haren! Dit is een tip waar velen wel bekend mee zijn, maar ondanks dat zitten de meeste vrouwen toch nog veel aan het haar gedurende de dag. Super zonde, want het kan echt een verschil maken. Telkens als jij je handen door je haren haalt, wordt het weer een stukje sneller vet. Stop dus met die slechte gewoonte. Probeer het één keer goed te doen en blijf er dan van af.

Bye greasy hair – 7 onverwachte oorzaken waardoor je vet haar krijgt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.