Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Je libido verhogen met voedsel? Eet deze zes dingen voor meer plezier in de slaapkamer

Voedsel dat je libido verhoogt blijft altijd iets om over te twisten. Je hebt waarschijnlijk gehoord over afrodisiaca zoals chocolade en aardbeien om in de stemming te komen, maar is er echt een verband tussen voeding en seks?

Hoewel lustopwekkende middelen controversieel zijn onder deskundigen, bevatten veel voedzame voedingsmiddelen stoffen die hormonen beïnvloeden of de bloedstroom kunnen verhogen om het plezier tijdens de seks te vergroten.

Wat is je libido?

In het Latijn staat ‘libido’ voor ‘lust’ – dat verklaart al een heleboel. In andere woorden staat Libido voor de seksuele behoefte, de drift naar seksuele beleving en het verlangen naar lichamelijk genot.

Laten we niet vergeten dat het libido een vitaal signaal is. Heb je al langer een extreem laag libido? Dan zijn deze voedingsmiddelen niet de oplossing, maar is het belangrijk om de oorzaak te vinden van dit lage libido.

Eet deze zes dingen voor meer plezier in de slaapkamer

Een gezond voedingspatroon is het beste wat je voor je libido kunt doen. Wanneer je goed eet en lekker in je vel zit, zal je seksdrive automatisch toenemen. Toch zijn er specifieke voedingsmiddelen die die rechtstreeks verband houden met seksueel genot.

1. Bosbessen

Bosbessen bevatten smaakstoffen zoals anthocyanen en proanthocyanidinen, waarvan is bewezen dat ze de seksuele activiteit bevorderen. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor een glowy huid.

2. Saffraan

Waarschijnlijk staat er binnenkort saffraan-risotto op het menu. Niet alleen je smaakpapillen worden hier blij van, maar ook je libido gaat ervan omhoog. De chemische stoffen in saffraan blijken erecties bij mannen en de vochtigheid bij vrouwen te verbeteren.

3. Watermeloen

Watermelon sugar, high. 

Watermeloen is een van de meest effectieve voedingsmiddelen die seksueel versterkte aminozuren (citrulline) bevatten. Dit helpt de bloedvaten te ontspannen en verbetert daardoor de seksdrive.

4. Rode wijn

Het is niet alleen de alcohol in rode wijn die ervoor zorgt dat jij meer zin in seks krijgt. Rode wijn bevat quercetine, wat de positieve reactie op de geslachtsdrift zou kunnen verklaren.

5x voordelen van rode wijn drinken, voor als je nog een excuus zocht

5. Oesters

Ja het is écht zo: oesters verbeteren je seksleven. Oesters zijn een klassiek lustopwekkend middel omdat ze zink bevatten, dat nodig is voor de productie van prolactine bij vrouwen.

6. Avocado

We hebben héél goed nieuws, want ook avocado’s leveren een bijdragen aan jouw seksleven. Avocado’s bevatten veel vitamine E, een krachtige antioxidant die betrokken is bij het verwijden van de bloedvaten. Daardoor krijg je een voldoende toevoer van bloed naar verschillende delen van het lichaam, waaronder de intieme delen.

Avocado toast met geraspte ei is het nieuwste virale TikTok-recept dat je wilt proberen

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.