Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 6 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Z贸 organiseer jij de perfecte borrelavond met vriendinnen

De decembermaand is druk, maar zorg er wel voor dat je tijd vrijmaakt voor de mensen waar je het meest van houdt. Je familie zie je, als het goed is, met kerst zelf 鈥 maar vergeet je beste vriendinnen niet. Plan een feestelijke borrelavond in, waarin jullie het jaar bespreken, leuke herinneringen boven halen en genieten van lekker eten en drinken. Quality time is belangrijk en wij helpen je door de een borrelguide op te stellen. Want hoe zorg je er nou voor dat jij de perfecte borrelavond organiseert?

Borrelavond met vriendinnen

Natuurlijk is een avondje met je best friends altijd gezellig, maar wil je extra uitpakken door de feestdagen? Hou dan deze guide goed in de gaten.

1. Plan een datum waarop iedereen kan, maar doe niet te moeilijk

Als je een grote vriendinnengroep hebt, kan het lastig zijn om een dag te plannen waarop iedereen kan. Je kunt natuurlijk handige tools zoals datumprikker gebruiken, zodat je een beetje overzicht hebt. Iedereen heeft haar eigen leven zorgvuldig opgebouwd, en dat betekent ook dat iedereen een ander soort baan heeft, misschien zijn er wel kinderen in het spel, je weet maar nooit. Dus doe daarom niet te moeilijk.. als iemand een vroege dienst moet draaien de volgende dag hou er dan rekening mee dat diegene eerder naar huis zal gaan. Dat is dan geen spelbreker; zo zit het leven nou eenmaal in elkaar.

2. Bedenk een thema en dresscode

Om het jaar af te sluiten is het wel zo leuk om de boel wat aan te pakken. Hou bijvoorbeeld een 鈥業taliaans feestthema鈥 en ga allemaal in dresscode. Italiaanse hapjes, mooie elegante jurken en ga zo maar door. Het is leuk als iedereen op haar eigen manier dit thema aanhoudt en er werk van heeft gemaakt.

3. Sla de juiste hapjes en drankjes in

Misschien wel h茅t belangrijkste onderdeel van de borrelavond; de hapjes en de drankjes. Het makkelijkste is om een thema aan te houden, zoals hierboven beschreven is. Stel je blijft bij het Italiaanse, kan je producten daar op aanpassen. Burrata, buschetta, olijven, limoncello, lekkere wijn.. ga zo maar door. Maar mocht je een lekkere hollandse borrel willen organiseren, of in een ander thema.. is dat natuurlijk net zo leuk. Borrelhappen maken de, tsja, borrel, dus wat je ook kiest 鈥 het is altijd wel goed.

4. Zorg voor een mooi gedekte tafel

Wat is een goede borrelavond z贸nder een mooi gedekte tafel die ook nog eens #instagramwaardig is? Kies voor leuke servetten, schaaltjes, bakjes, glazen, wijnkoelers enzovoorts.

5. Kies een goede playlist

De sfeer.. is als het goed is sowieso al goed, maar een lekkere playlist helpt wel toch? Maak van tevoren een playlist met al jullie favoriete nummers.

6. Schrijf allemaal wat herinneringen op

Leuk extraatje: schrijf allemaal wat herinneringen op briefjes en stop ze in een grote pot. Haal er een voor een een herinnering uit en bespreek die. Er wordt gegarandeerd gelachen of gehuild, maar zo komen jullie nog dichter tot elkaar.

Deze hits uit de jaren 2000 鈥 2010 staan nog steeds bovenaan onze playlist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.