Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 10 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Je relatie verbeteren? Met deze stappen krijg je dat makkelijk voor elkaar

Of je pas een paar maanden aan het daten bent of dat je al jaren met je partner getrouwd bent, relaties hebben continu aandacht nodig. Tijd, moeite en respect zorgen ervoor dat een relatie werkt (of niet). En hoewel elke relatie anders is, is geen relatie perfect. Maar willen jij en je partner jullie relatie verbeteren? Volg dan deze stappen.

Hiermee verbeter je niet alleen je relatie, maar laat je ook zien dat je graag moeite voor elkaar doet.

1. Communiceer met elkaar

Communicatie is key, ook in een relatie. En hoewel het vragen naar je partners dag heel fijn is, kan het ook goed zijn om soms wat diepere gesprekken te voeren. Stop wat extra moeite in jullie gesprekken en stel eens andere vragen. Betekenisvolle discussies zijn namelijk heel waardevol en kunnen je relatie verbeteren. Luister naar elkaar en toon ook begrip voor de ander.

2. Plan een maandelijkse date night

Hoewel dit nu misschien niet heel makkelijk lijkt, is het toch belangrijk om aandacht aan elkaar te besteden. Met een date night doe je moeite voor elkaar om er goed uit te zien en het leuk te hebben. Je relatie verbeteren door een date night is een van de betere tips. En nu je niet uit kan gaan, kun je het thuis ook heel leuk maken.

3. Uit je waardering

Deze is natuurlijk gelinkt aan communiceren, maar waardering uiten is erg belangrijk in een relatie. Je partner wil namelijk het gevoel hebben dat het wordt gezien wat hij of zij doet. Hij of zij kiest er namelijk voor om iets voor je te doen. Waardeer dus wat de ander doet en spreek dat ook uit, zeker als je je relatie wilt verbeteren.

4. Onthoud de kleine dingen

Je relatie verbeteren hoeft niet heel veel moeite te kosten. Wil je meer boeiende gesprekken voeren met je partner? Onthoud dan de kleine dingen in een gesprek. Als hij of zij een belangrijk gesprek heeft, onthoud het dan en vraag er op de dag zelf naar. Dat zorgt ervoor dat je partner zich geliefd voelt.

5. Ga vooruit, niet achteruit

Veel ruzies of discussies kunnen voortkomen uit het verleden. Soms is het dan ook lastig om vooruit te gaan in plaats van achteruit. Maar toch is het belangrijk om dat wel te doen. Je relatie verbeteren lukt namelijk niet door continu in het verleden te blijven hangen. Vergeef je partner voor het verleden. Houd je te veel vast aan jullie verleden samen of de eerste maanden van jullie relatie? Doe dat dan niet, want het is logisch dat je allebei groeit en ontwikkelt.

6. Toon affectie

Naast het uiten van je waardering, is het uiten van affectie ook een manier om je relatie te verbeteren. Pak je partners hand vast op verschillende momenten en ga samen naar bed. Affectie is heel belangrijk in een relatie en daarom moet er ook aandacht aan besteed worden.

7. Weet wanneer je sorry moet zeggen

Ben je koppig aangelegd of krijg je graag je gelijk? Het is vaak niet nodig om je gelijk te halen, maar wel om compassie te tonen. Hoewel het volkomen logisch is dat je af en toe ruzie hebt, is het ook belangrijk dat je weet wanneer je sorry moet zeggen. Dat betekent natuurlijk niet dat je alle schuld op je moet nemen, maar wel moet besluiten welke ruzies het waard zijn. Zéker als je je relatie wil verbeteren.

8. Respecteer elkaars grenzen

Wil je je relatie verbeteren? Houd dan rekening met elkaars grenzen en respecteer deze ook. Als je partner liever even alleen is na een ruzie, is het belangrijk om dat te accepteren. Deel je grenzen met elkaar en zorg ervoor dat jullie ze allebei respecteren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.