Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Het liefste moment van couture week: Jean Paul Gaultier’s reactie op Simone Rocha’s ontwerpen

De couture week in Parijs is in full swing en gisteren middag was het de beurt aan Jean Paul Gaultier. Of eigenlijk aan Simone Rocha, die als gastdesigner de collectie voor de coutureshow ontwierp. Aan de reactie van meester Jean Paul himself is één ding af te lezen: pure trots.

De video van Jean Paul die de collectie getoond ziet worden, is het schattigste dat je deze week gaat zien.

Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier

Dit seizoen toonde de Ierse ontwerpster Simone Rocha haar eerste couture collectie. Niet onder eigen naam, maar als gast designer voor het modehuis Jean Paul Gaultier – die sinds een paar jaar al geen eigen collecties meer ontwerpt. Grote namen als Haider Ackermann, Julien Dossena en Olivier Rousteing gingen haar al voor.

PFW Jean-Paul Gaultier Runway
Aurore Marechal/ABACAPRESS.COM

Grote schoenen te vullen, dus. Toch heeft Simone haar talent dubbel en dwars bewezen. Invloeden van zowel Jean Paul Gaultier en Simone Rocha kwamen duidelijk in de ontwerpen terug. De collectie omvatte jurken met open ruggen, tule creaties, jurken met dramatische silhouetten, en overvloedige details zoals strikken, schuim, parels en bloemen. Deze elementen werden gecombineerd met accessoires geïnspireerd door de nautische stijl, ondergoed als bovenkleding, korsetten, en Rocha’s stijlvolle interpretatie van Gaultier’s iconische kegel-bh.

PFW Jean-Paul Gaultier Runway
Aurore Marechal/ABACAPRESS.COM
PFW Jean-Paul Gaultier Runway
Aurore Marechal/ABACAPRESS.COM

Jean Paul Gaultier is zo trots als een pauw

De 71-jarige couturemeester Jean Paul Gaultier zit op de eerste rij en glundert van trots. Zijn reactie is een van de schattigste dingen die wij de afgelopen tijd hebben gezien.

@modelsphase

He looks so proud 🥲 #jeanpaulgaultier #simonerocha

♬ dźwięk oryginalny –

De reacties onder de TikTok zijn net zo enthousiast als Jean Paul Gaultier zelf. Simone krijgt alle lof, maar ook JP is bij deze omgedoopt tot knuffeldesigner. ”She actually devoured this collection” schreef iemand op TikTok. Een ander schrijft: ”He’s BEAMING! I have chills!!!”

Wij weten één ding zeker: dat we deze video nog minstens twintig keer gaan kijken vandaag.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.