Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 10 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze jeans wordt door TikTok en Instagram verkozen als dé modetrend voor lente en zomer 2021

Waren we een aantal jaar geleden nog totaal in de ban van de skinny jeans, daar hoef je nu niet meer mee aan te komen op Instagram en TikTok. Hoewel de val van de skinny jeans al eerder werd aangekondigd, is het volgens TikTok-gebruikers not done om komende zomer nog in een strakke variant van de jeans rond te lopen. Waar we dan wel in rondlopen? Deze jeans werd verkozen als dé modetrend voor komende lente en zomer.

En daarmee is het helemaal klaar met de skinny jeans.

Modetrends 2021: jeans

Al maanden speelt er op TikTok een vete tussen millennials en Gen Z’ers. Via korte video’s op het platform maken Gen Z’ers hun voorgangers belachelijk vanwege hun alcoholgebruik, emoji’s en natuurlijk de skinny jeans. En hoewel het vooral komisch bedoeld is, vinden veel millennials op TikTok het stereotype wel kloppen en plaatsen zij video’s waarin ze de typische millennial (volgens Gen Z) nadoen.

@momohkd

Skinny jeans just aren’t for me but to each their own. #momostyleme #fashion #TodayILearned #skinnyjeans #diy

♬ Brace Yourself – zenorachi

Wat we opsteken van de komische video’s? De skinny jeans behoort totaal niet meer tot de modetrends voor 2021. Waar iedereen een paar jaar geleden nog rondliep in ultrastrakke broeken, mogen we nu gezien worden in wijdere pijpen en ruimere pasvormen. We gaan voor een combinatie van de 90’s en de 70’s (net als bij de beautytrends) en willen een goede flared pijp met een wijde fit. Althans, als we Gen Z moeten geloven. Hailey Bieber, aka the queen of style, doet het ons al even voor.

jeans modetrend 2022
Rachpoot/MEGA/GC Images

Wijde flared jeans

Goed, de skinny mag dus officieel de prullenbak in en de wijde ruimvallende spijkerbroek domineert de modetrends voor 2021. En dat is geen verrassing, want mode herhaalt zich. Gen Z vaart niet meer op de trend van millennials van een aantal jaar geleden, maar wil zich graag onderscheiden van hun voorgangers. De wijde flared jeans wordt niet alleen gezien als een modetrend, maar ook als een statement.

Niet alleen Gen Z heeft daar invloed op, ook grote modehuizen en catwalks doen mee. Tijdens Spring/Summer 2021 zagen we al wijde broeken bij Louis Vuitton, Chanel en Chloé. En ook tijdens Fall/Winter 2021 leek de jeans overal terug te komen. De wijde flared jeans is here to stay. Mocht je nou niet zo van wijde pijpen houden, kies dan niet voor een skinny jeans maar voor de geliefde legging. De legging maakte een comeback tijdens de lockdown en werd al gezien bij sterren als Hailey Bieber en Bella Hadid.

1. Wijde jeans – Levi’s (€124,95)

Levi’s

2. High waist – MANGO (€39,99)

MANGO

3. Met print – Off-White (€650)

Off-White

4. Fijne wassing – Alix the Label (€129,90)

Alix The Label

5. Wijde pijpen – NA-KD (€56,95)

NA-KD

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.