Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Career 10 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Moe van al je Zoom-meetings? Zo laad je op na een vermoeiende dag

Wanneer je de hele dag van Zoom-meeting naar Zoom-meeting switcht, is het logisch dat je aan het eind van de dag opgebrand bent. Je zit de hele dag op dezelfde stoel, je benen en billen zijn moe van het zitten, en je onderrug voelt ook niet echt lekker meer aan. Tijd voor een recharge, maar hoe laad je het beste op na een vermoeiende dag?

Met verschillende meetings op een dag wordt er van je verwacht dat je altijd voor de volle 100% aan staat. Je moet opletten, je wilt meekrijgen wat er gezegd wordt, en ook niet geheel onbelangrijk: je wordt de hele tijd gefilmd. Dat vreet behoorlijk wat energie, waardoor jouw batterij aan het eind van de dag helemaal leeg is.

Het is verleidelijk om na zo vermoeiende dag meteen op de bank te gaan liggen en je te verliezen in alle nieuwe series die Netflix te bieden heeft, maar is dat ook de beste manier om op te laden? Niet echt. De onderstaande activiteiten gaan je veel meer brengen.

1. Eindig je werkdag met een momentje voor jezelf

Zelf merken we dat het eind van de werkdag altijd rommelig verloopt. Het dichtklappen van je laptop is meestal niet genoeg, omdat je in je hoofd nog bezig bent met de informatie die je met jouw werkdag verwerkt hebt.

De oplossing: eindig je werkdag met tien minuutjes voor jezelf. Doe een ademhalingsoefening of doe een korte meditatie, en zorg ervoor dat er een duidelijke scheidingslijn tussen je werkdag en je vrije avond is. al is het maar een paar minuten, dit kan er zeker voor zorgen dat je niet in de werk-sleur blijft zitten.

2. Bel je beste vriendin

Die ene vriendin die áltijd iets te vertellen heeft, is perfect om aan het eind van je werkdag nieuwe prikkels binnen te krijgen. Wedden dat je meteen nieuwe energie krijgt wanneer je haar stem hoort?

3. Kijk naar buiten

Deze tip is ontzettend simpel, maar doeltreffend. Even bij het raam staan en naar buiten kijken kan jou helpen om meer energie te krijgen, vooral als het zonnetje schijnt. Maak een frappuccino voor jezelf, zet je stoel bij het raam en geef jezelf de kans om te dagdromen. Niets moet, alles mag.

4. Doe iets creatiefs

Pak die kleurboeken voor volwassenen er maar weer bij, want kleuren is een manier om helemaal zen te worden. Hetzelfde geldt voor andere creative bezigheden als borduren, schilderen, kleien, tekenen…

10 hobby’s waar je vandaag nog mee kunt beginnen vanuit huis

Dit is de beste manier om op te laden na een vermoeiende dag

We hebben het beste voor het laatste gehouden: het bingewatchen van je favoriete serie is niet echt de beste manier is om na een vermoeide werkdag op te laden. Eigenlijk zou je het tegenovergestelde moeten doen voor meer energie: ga naar buiten voor een korte workout, of maak een lange wandeling met je beste vriendin. Zorg er in elk geval dat je actief bezig bent, in plaats van dat je op de bank ploft.

Deze nieuwe prikkels zorgen ervoor dat je meer energie krijgt, en daardoor heb jij ‘s avonds dus genoeg fut om nog even door te pakken. Die beeldschermen kan je dus beter even laten voor wat het is. Een digital detox it is.

Stijlvolle loungewear voor je thuiswerkdagen (perfect voor je Zoom-meetings!)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.