Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je wel eens gehoord van face tapping? Het schijnt de remedie tegen rimpels te zijn

Wanneer was de laatste keer dat je je gezicht hebt aangeraakt? We bedoelen hiermee niet krabben aan je gezicht, een reinigingsdoekje over je gezicht halen of het gehaast opdoen van een crème. We hebben het over echt contact maken met je huid. Je vingers op je gezicht leggen en je gezicht liefdevol aanraken. Let’s talk about face tapping.

Het aanraken van je gezicht (mits deze schoon is uiteraard) kan erg positieve effecten hebben op ons gelaat. Zo wordt face tapping zelfs door pro’s ingezet om rimpels tegen te gaan.

Wat is face tapping?

Face tapping is precies zoals het klinkt: door met je vingertoppen op bepaalde meridiaanpunten op je gezicht te tikken kun je afrekenen met stress. In deze TikTok video zie je hoe dat in zijn werk gaat. Het ziet er natuurlijk niet heel bijzonder uit en je vraagt je wellicht af wat deze tool zo powerful maakt. Nou, uit onderzoek is gebleken dat face tapping zelfs effectief is bij het verminderen van angst en psychische problemen. En uiteraard is de beheersing van stress een belangrijk gegeven wat onze huidconditie betreft.

Voordelen voor de huid

Afgezien van de ontspannende voordelen van het zachtjes tikken op de huid, kan het zelfs de bloedsomloop in de huid verhogen. De bloedstroom is cruciaal voor het verstevigen van het gezichtsweefsel en het gladstrijken van fijne lijntjes of rimpels. Face tapping verhoogt de bloedcirculatie en verbetert de lymfestroom, het helpt de huid om de celfunctie en lymfedrainage op peil te houden. Het is nog belangrijker om die bloedstroom te behouden als je je angstig of niet zo goed voelt.

Wait what?! Kun je met face taping rimpels tegengaan?

Want in periodes van stress dan schreeuwen onze spieren om bloed en wordt dat daarheen getrokken. De uitspraak ‘hij zag lijkbleek’ is dus ook echt terecht, wanneer iemand iets heel stressvols ervaart. Door op je gezicht te tikken, help je de bloedstroom terug te brengen, waardoor je lichaam een ​​signaal krijgt dat het oké is om te ontspannen.

Dat gezegd hebbende, weet dus ook dat het verminderen van stress het beste anti-ageing recept is. En wat dus nu ook steeds maar duidelijker wordt is het verband tussen geestelijke gezondheid en huid gezondheid. Lekker allemaal aan de face tapping dus, het kost je niks, ontspant en is goed voor ons huidje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.