Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 27 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Joost Klein scheldt Eurovisie uit tijdens optreden in Canada

Oei: Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden uitgehaald naar het Eurovisie Songfestival. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij ‘fuck Eurovision‘, is te zien op beelden op sociale media.

Joost Klein spreekt zich uit op podium

Op de beelden roept Joost inderdaad ‘Fuck Eurovision‘ en daarna rent hij snel weg. Verder trad hij op en zong hij onder meer Crazy Frog en hakte hij erop los.

Op andere beelden van het Canadese optreden was te zien dat het publiek ook daar bekend is met zijn hit Europapa. Veel aanwezigen zongen de tekst van het nummer mee – Joost goes international en dát heeft hij tenminste wel uit dit hele avontuur weten te halen. Gediswalificeerd of niet, hij is wel populair.

@joostkleinhighlights

Does it ever drive you crazy just how fast the night changes? Honestly this wasn’t on my bingo card for 2024. @joost we love you 💙 #Eurovision #joostklein #joostkleinupdates #europapa #viral #fyp #joostkleindroomgroot #justiceforjoost #joostice

♬ Europapa – Joost

Eerste negatieve uiting van Joost Klein

Het is de eerste keer dat Klein in het openbaar een opmerking maakt over het songfestival nadat hij tweeënhalve week geleden werd gediskwalificeerd. Vorige week, toen hij voor het eerst weer optrad in Enschede, zweeg hij er juist bewust over. “Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets ga zeggen, maar ik zeg alleen liefde”, zei hij toen in Engels.

Ook postte Joost Klein een boodschap op Instagram. “Love always wins”, stond te lezen in zijn boodschap. Nog best liefdevol, voor zo’n grote en dramatische beslissing. Toch lijkt het erop dat hij dat nu allemaal wat los laat en toch laat merken wat hij écht vindt.

Arabische lekkernij is enorme hit op TikTok en koop je nu ook in Nederland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.