Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Joya (22): ‘Mijn vriend stuurde mijn moeder een Tikkie van €3,20’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet iedere week een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Joya (22).

‘Mijn vriend stuurde mijn moeder een Tikkie van €3,20’

Joya heeft al twee jaar een relatie met haar vriend en zij eten daarom ook vaak samen. Omdat Joya nog thuis woont, eet haar vriend vaak bij haar en haar moeder. Onlangs nam hij wat boodschappen mee voor het avondeten – en daarna volgde een ongemakkelijk betaalverzoek.

Hi Joya, hoe is deze ongemakkelijke situatie tot stand gekomen?

“Twee weken geleden kwam mijn vriend, Jorick, bij mij en mijn moeder eten. Hij woont al op zichzelf en mist soms de huiselijke warmte, dus vandaar dat hij geregeld bij mij thuis eet. Mijn moeder houdt van koken en altijd als hij komt pakt ze extra uit. We doen dit gemiddeld zo’n twee keer per week, al zeker een jaar lang. Twee weken geleden kwam Jorick weer eten, maar mijn moeder vroeg of hij onderweg nog twee ingrediënten voor het avondeten mee kon nemen bij de supermarkt.

Dit was geen probleem, dus hij nam een zak risotto-rijst me en bosui. Tot mijn grote verbazing hoorde ik van mijn moeder dat hij daar de volgende dag een Tikkie voor stuurde. Een Tikkie van €3,19! ”

Wat vond je daarvan?

”Belachelijk. Hij eet al een jaar lang twee keer per week gratis mee. Nu vroeg mijn moeder hem één keer iets mee te nemen, en dan stuurt hij een betaalverzoek? Weert je hoeveel geld het hem al bespaard heeft dat hij steeds mee mag eten?

Ik heb hem ook aangesproken op deze actie. Hij zag er zelf het kwaad niet van in. Volgens hem is het helemaal niet raar om een Tikkie te sturen als je voor iemand boodschappen moet meenemen. Ik vind het gewoon een onwijs krenterige actie en knap hier wel een beetje op af.”

*Joya haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.