Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Post 4 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Hybristofilie is de reden waarom sommige vrouwen seriemoordenaars aantrekkelijk vinden

Zelf kan je het misschien niet voorstellen om een seriemoordenaar als Jeffrey Dahmer maar ook iets van sexy te vinden, als je weet waar iemand toe in staat is. Maar toch hadden criminelen als Ted Bundy, maar ook Jeffrey Dahmer, genoeg vrouwen die na hun arrestatie van de seriemoordenaar maar al te graag ‘een beschuitje wilde eten’. Maar waarom vinden sommige vrouwen seriemoordenaars nou eigenlijk aantrekkelijk? Wij zochten het voor je uit.

This takes dating ‘bad guys’ to another level 🤯

Dit is de reden waarom sommige vrouwen seriemoordenaars aantrekkelijk vinden

Het blijkt dus dat gewelddadige mannelijke criminelen vaak veel vrouwelijke partners hebben – vaak ook ná de arrestatie en dus als het al bekend is wat deze mannen hebben gedaan. Hybristofilie is een van de talloze extreme ‘kinks’. Kortom, het beschrijft de seksuele aantrekking tot iemand die een of andere misdaad heeft gepleegd. Denk bijvoorbeeld aan seriemoordenaars en cultleiders.

Zo denken mensen ook dat hybristofilie de reden was achter de groupies van Ted Bundy en zijn girlfriend-turned-wife Carole Ann Boone. De term wordt ook gebruikt om de frequente liefdesbrieven uit te leggen die zijn geschreven aan moordenaars als Jeffrey Dahmer, Charles Manson en Richard Ramirez (die uiteindelijk zelfs met een van zijn bewonderaars trouwde).

De vader van Jeffrey Dahmer vertelt over de ‘red flags’ die hij heeft gemist en de reacties zijn fel

Maar wat is nou zo aantrekkelijk zijn aan een man die heel duidelijk gevaarlijk is en ook nog eens achter de tralies zit?

Heel veel, lijkt dus… Hoewel hybristofilie technisch gezien een “kink” is, hoeven de gedachten hierachter niet noodzakelijk seksueel van aard te zijn (zoals het denken aan het hebben van seks met een seriemoordenaar). De seksuele aantrekkingskracht wordt veroorzaakt door andere kenmerken die de crimineel kan hebben en/of onderdelen van hun leven die hun aantrekkelijk maken.

Criminelen kunnen namelijk in zekere zin de ‘perfecte’ vriend zijn. De vrouwen die een relatie met een crimineel beginnen weten bijvoorbeeld altijd waar hun vriend is, en delen ze alleen de “positieve” dingen met elkaar. Vreemd genoeg is het dus een “veilige” relatieoptie – wat je maar veilig noemt natuurlijk.

Ook beginnen vrouwen een relatie met criminelen omdat ze er voor iemand willen zijn of aandacht willen van familie, vrienden en de media. Hiernaast is er natuurlijk ook de sensatie die gepaard gaat met interactie met criminelen, zo voelen sommige vrouwen kunnen zich aangetrokken tot deze mannen vanwege hun “dominantie” of “mannelijkheid”.

Vond je de hoofdrolspeler uit Dahmer aantrekkelijk? No worries, dan is er niks aan de hand. Het is waarschijnlijk gewoon zo dat je gewoon van acteur Evan Peters houdt – en niet lijdt aan hybristofilie.

Na de serie over Jeffrey Dahmer komen er nóg twee Monster-series op Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.