Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Justin Timberlake opgepakt voor rijden onder invloed: dít is zijn mogelijke straf

Justin Timberlake is dinsdag in de nachtelijke uren gearresteerd in Long Island. De zanger zou hebben gereden onder invloed, meldt onder meer CBS News. Ach, Justin toch. Maar hoe zit het met de straffen daar? Kan Justin de gevangenis in door zijn roekeloze gedrag?

Laten we dat uitzoeken.

Justin Timberlake opgepakt

Rijden onder invloed betekent dat Justin óf gedronken had óf drugs had gebruikt toen hij de auto in stapte. Niet erg slim en verantwoordelijk. De 43-jarige Timberlake wordt naar verwachting later op dinsdag voorgeleid en zit nu in The Hamptons in custody. Dat betekent dat hij nog wordt vastgehouden tot dat het duidelijk is wat er is gebeurd. Verdere details over zijn arrestatie zijn niet vrijgegeven.

Hoe zit met met de straffen in Long Island? Dat is gewoon te vinden. Advocaat Jason Bassett uit Long Island legt op zijn website uit wat je te wachten staat als je rijdt onder invloed.

  • Een boete van $300 tot $500
  • Maximaal 15 dagen de cel in
  • 90 dagen zonder rijbewijs
  • Eventuele extra boetes

Dit hangt helemaal af van de ernst van de zaak. Als Justin met één biertje te veel in de auto is gestapt zal het meevallen, maar als hij helemaal lazarus was dan is het een heel ander verhaal.

Hoe zit het met het imago van Justin Timberlake?

Veel mensen zien Justin Timberlake als good guy. Hij is al jaren getrouwd met actrice Jessica Biel en heeft twee kids. Een huisvader dus met een boyband-verleden, dat klinkt niet ontzettend edgy. Toch is Justin niet alleen maar lief – zo is hij vaker beschuldigd van vreemdgaan, heeft hij een keer (per ongeluk?) ingebroken in Alcatraz en nu is hij dus ook gepakt voor rijden onder invloed.

Zijn imago is dus niet smetvrij en deze nieuwe situatie gooit alleen maar olie op het vuur. Wél gaan er geruchten rond dat Justin als suprise act komt te staan op Lowlands. Als dat waar is, hopen we dat een eventuele arrestatie niet in de weg staat.

Memphis brengt de zweetband in de mode: dit zijn de mooiste exemplaren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.