Gina Koninkx
Gina Koninkx Post 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kanye West is weer eens verbannen van Instagram na het plaatsen van een racistische comment

Rapper Kanye West, tegenwoordig ook wel bekend als ‘Ye’, is wederom een stapje te ver gegaan op social media. Instagram grijpt daarom in en legt hem een schorsing op van 24 uur. Dit betekent dat hij geen foto’s meer kan plaatsen op zijn feed, geen DM’s kan versturen en ook geen comments kan plaatsen onder de posts van anderen.

Volgens Instagram heeft dit alles te maken met een racistische term die hij in een comment plaatste op het account van comedian Trevor Noah.

Kanye West krijgt Instagram schorsing opgelegd

Trevor Noah had het in The Daily Show namelijk over Kanye West en de manier waarop hij zijn ex lastig valt op social media. Dit is namelijk niet de eerste keer dat Kanye buiten zijn boekje gaat. De afgelopen weken heeft hij zijn ex-vrouw Kim Kardashian en diens nieuwe liefde Pete Davidson stelselmatig lastiggevallen op Instagram.

Dat lastigvallen ging zelfs zo ver dat Kim Kardashian ervoor vreesde dat Ye’s fans Pete Davidson weleens serieus kwaad konden aandoen. Trevor Noah wond er geen doekjes om in The Daily Show en veroordeelde het gedrag van Kanye dan ook sterk. Tot groot ongenoegen van de rapper.

De bewuste comment

Dat Kanye West het optreden van Trevor Noah niet vond kunnen, werd duidelijk toen hij na de show een reactie plaatste onder een foto van de comedian. Hij plaatste de tekst van het nummer Kumbaya. Een nummer dat vroeger werd gezongen door mensen die tot slaaf werden gemaakt. Hij voegde hier zelfs nog een andere term aan toe, waarmee hij doelt op ‘mensen die hun eigen ras verraden’.

Genoeg reden dus voor Meta (het moederbedrijf van Instagram) om in te grijpen en de rapper gedurende 24 uur te blokkeren. Vanavond zal zijn schorsing dan ook weer voldaan zijn. Mocht de rapper opnieuw de fout in gaan, belooft Instagram grotere stappen tegen hem te ondernemen.

NOS

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.