Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Entertainment 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Oh wow: Actrice Simone Ashley liep een blessure op tijdens de opnames van Bridgerton door dit item

Het is nog heel even wachten, maar op 25 maart is het dan eindelijk zover: het tweede seizoen van Bridgerton zal dan te zien zijn op Netflix! Helaas duurt dit nog meer dan een week, maar we krijgen wel alvast wat behind-the-scenes gossip uit interviews met verschillende cast-members van de show. Zo schijnt het dat Simone Ashley, die Kate Sharma speelt, moeite had met het dragen van haar korset en hierdoor zelfs een blessure opliep tijdens het opnemen van het tweede seizoen.

WHUT?

Bridgerton seizoen 2

Waar het eerste seizoen van Bridgerton het liefdesverhaal van de hertog van Hastings Simon Basset en de oudste Bridgerton-dochter Daphne vertelde, zal seizoen twee in het teken staan van Daphne’s oudere broer Lord Anthony Bridgerton. Hij lijkt een toekomstige vrouw gevonden te hebben in Edwina Sharma. Toch raakt hij steeds meer gehecht aan haar oudere zus Kate, die gespeeld wordt door Simone Ashley.

Korset

Aangezien Bridgerton zich afspeelt tijdens het Regency-tijdperk, is het geen verassing dat de kostuums die de actrices dragen een korset bevatten. In een interview met Glamour U.K. vertelt Simone over haar “interessante” ervaringen hiermee.

Simone had nogal wat moeite met het dragen van een korset tijdens de opnames en dat begrijpen wij maar al te goed als we haar verhalen horen. Ze kwam er namelijk al snel achter dat dit best beperkend was. Ze vertelt dat ze een hele crew aan mensen nodig had om haar te helpen bij het uitvoeren van bepaalde handelingen: “Because when you’re in a corset, you can’t put your shoes on”. Daarnaast had ze veel last tijdens het dragen en liep ze zelfs een blessure op. “I had a lot of pain with the corset. I think I tore my shoulder at one point!” Oei.

Ziek

Ondanks alle mensen om haar heen, wees niemand haar er op de eerste dag op dat het ook belangrijk is om op te letten met eten tijdens het dragen van een korset. Hierdoor werd ze namelijk ziek.

Simone vertelt: “On my first day, I was like, “OK, first day as a leading lady, got to eat lots of food, be really energized.” So, I had this massive portion of salmon and that’s when I needed to be sick, basically because I was wearing the corset. I realised when you wear the corset, you just don’t eat. It changes your body. I had a smaller waist very momentarily. Then the minute you stop wearing it, you’re just back to how your body is.”

Ondanks haar mindere ervaring met het dragen van een korset tijdens de opnames, weten wij zeker dat dit Simone’s acteerkunsten niet beïnvloed heeft en kunnen wij niet wachten om haar 25 maart te zien schitteren in Bridgerton seizoen 2.

Are you excited or what?!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.