Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Kanye West vraagt de rechtbank om zijn naam officieel te veranderen

Kanye West wil niet meer zo heten. Inmiddels heeft hij officiële documenten bij de rechtbank ingediend om zijn naam in ‘Ye’ te veranderen, zonder middelste naam of een achternaam. Daarmee volgt hij het voorbeeld van Puff Daddy/Puffy/P. Diddy/Diddy/Sean Combs, die zijn naam meerdere keren veranderde.

Kanye gaf zichzelf de bijnaam ‘Ye’ al eerder.

Kanye West wil naam in ‘Ye’ veranderen

Kanye heet officieel Kanye Omari West, maar van die naam wil hij nu af. Vlak voor de listening party van zijn nieuwe album Donda, waar ook ex Kim K aanwezig was, diende hij een aanvraag voor het veranderen van zijn naam in. In de documenten staat dat Kanye zijn naam van Kanye Omari West naar slechts ‘Ye’ wil veranderen. Hij gaf zichzelf die bijnaam al eerder in 2018 toen hij twitterde, “The being formally known as Kanye West…I am YE.” Op de aanvraag staat dat Kanye West zijn naam om “persoonlijke redenen” wil veranderen.

Eerder vertelde hij aan Billboard wat de naam ‘Ye’ voor hem betekende, “I believe ‘ye’ is the most commonly used word in the Bible, and in the Bible, it means ‘you.’ So, I’m you, I’m us, it’s us. It went from Kanye, which means the only one, to just Ye — just being a reflection of our good, our bad, our confusion, everything.” Later lanceerde hij een album genaamd Ye, voordat hij Jesus is King uitbracht in 2019.

Dit staat er in de scheidingspapieren van Kanye West en Kim Kardashian

Donda

Inmiddels heeft Kanye zijn nieuwe album Donda gelanceerd en tourt hij door de Verenigde Staten om verschillende listening parties te organiseren. Bij de eerste listening party was zijn ex-vrouw Kim Kardashian met hun vier kinderen aanwezig. Fans wachten met smart op de release van het album, dat eerder gepland stond op 23 juli. Toen bleek Kanye West nog niet helemaal tevreden met het album, waardoor de nieuwe releasedatum verschoven is naar 26 augustus.

Kim Kardashian draagt matching outfits met Kanye West en het internet gaat los

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.