Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de populairste kapsels voor de lente en zomer van 2021

De eerste zonnige lentedagen zijn een feit, de kappers zijn weer open en dat betekent dat het tijd is voor een zomerse coupe. Ben je er nog niet uit wat je met je lokken wilt doen voor de lente en zomer van 2021? Wij zetten de populairste kapsels en grootste haartrends voor komend seizoen op een rij.

En daar zit genoeg moois tussen, we krijgen bijna keuzestress.

Haartrends 2021: de populairste kapsels

Of het nu de eerste keer is dat je de kapper weer ziet na de lockdown of dat je gewoon weer een afspraak inboekt: het maakt niet uit. We hebben maanden gehad om na te denken over ons nieuwe kapsel, maar voordat je gaat is het toch fijn om nog even te kijken naar de haartrends voor komend seizoen. Wij zetten alle populaire kapsels op een rij, zodat je genoeg hebt om uit te kiezen.

1. Big chops

In de lente en zomer van 2021 gaan we meer drastische kapsels zien, vooral omdat de meeste mensen graag iets nieuws willen proberen. Inmiddels zoeken de meeste mensen op Google naar inspiratie voor korte kapsels. We gaan genoeg pixie cuts en big chops zien komende lente en zomer, met of zonder lagen.

2. Shag

Niet alleen korte kapsels komen weer terug, ook de shag is terug van weggeweest. Een kort kapsel met veel lagen dat op de schouders valt, het liefst afgemaakt met een goede dosis bangs. Voor dit kapsel zijn de lagen rondom de kruin het belangrijkst, die geven het de ronde shape.

3. Heel veel lagen

Wil je liever geen shag maar wel een volumineus en licht kapsel? Dan zijn lagen de perfecte optie. Er was een periode dat we liever gingen voor ons haar op één rechte lengte, maar die is voorbij. Lagen behoren tot de haartrends voor 2021 en dat is niet voor niks.

4. Curtain bangs

Misschien wel dé haartrend van 2021: curtain bangs. Hoewel je misschien je pony net hebt laten uitgroeien, is het alweer tijd om de schaar erin te zetten. Dit zomerse kapsel is terug van weggeweest en mag weer gezien worden.

5. Mullet

Toe aan iets riskants? De mullet is een badass-trend die dit jaar de kapsels gaat domineren. De beste variant is een combinatie van een pixie cut en een mullet. Eerlijk is eerlijk: wij zijn fan.

6. Britse bob

Ook van de bob gaan we voorlopig nog geen afscheid nemen. Een kapsel dat komt in allerlei soorten, lengtes en varianten waardoor we er nooit op uitgekeken raken. De Britse bob is voor 2021 een ding en kenmerkt zich door de korte lokken. Waar we vorig jaar nog gingen voor een lange bob, mag het dit jaar weer ultrakort.

7. Franse bob

Niet alleen de Britse bob is een ding, ook de Franse bob domineert de haartrends voor 2021. De Franse bob is de klassieke variant en oogt heel chic.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.