Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inkspiration: 10x inspiratie voor de subtiele ‘dotted’ hand tattoos

Tattoos kunnen op allerlei plekken gezet worden en zijn er in allerlei vormen en maten, zoals op de handen. Het lichaamsdeel is een populaire plek om een kleine en minimalistische tattoos te zetten, omdat het een meer verhullende plek is dan achter het oor of de schouder. De ‘dotted’ tattoos, aka kleine stippeltjes tattoos, zijn de perfecte hand tattoos.

Ook celebrities als Chrissy Teigen en Hailey Bieber kunnen geen genoeg krijgen van de subtiele tattoos.

Dotted hand tattoos

Tegenwoordig maakt het niet meer zoveel uit of je tattoo een betekenis heeft en waar deze wordt gezet. Zo zien we hand tattoos steeds meer voorbij komen, en dan vooral de dotted hand tattoos. Dit zijn kleine stipjes getatoeëerd op de vingers en handen. Het vult de handen wat meer op maar is allesbehalve over de top, wat de tattoos ook zo populair maakt. Ook celebrities als Hailey Bieber en Chrissy Teigen gaven toe aan de subtiele tattoos, en we geven ze groot gelijk.

De gestippelde hand tattoos is alles wat we willen en daarom hebben we onze favoriete dotted hand tattoos verzameld voor een flinke dosis tattoo-inspiratie. Wij zijn fan.

1. Less is more

Het fijne aan tattoos is natuurlijk dat het kunst is, en dat er nooit regels aan verbonden zijn. Dit geld ook voor de stippeltattoos: ook al zet je één stip, is het een leuke toevoeging aan je tattoo-collectie.

2. Op de vingers

Chrissy Teigen weet als geen ander hoe mooi het is om een tattoo te zetten met een prachtige betekenis, maar vindt het ook niet erg om er eens één te zetten die niks betekent. Zo liet ze kortgeleden een paar schattige dots op haar vingers tatoeëren. Puur omdat ze van stippeltjes houdt.

3. Dotted hand tattoos bij de nagelriemen

Een paar stippeltjes bij de nagelriemen kan al veel toevoegen. Wij zijn fan.

4. Opvulling

Nu heeft Hailey Bieber veel tattoos, sommigen met een mooie betekenis. Zo heeft ze ook een paar minimalistische tattoos op haar handen en vingers, die niet te missen zijn. Om de gaten wat ‘op te vullen’ heeft ze wat schattige dotted hand tattoos laten zetten.

5. Zwart en wit

Een beetje spelen met tattoos en de kleuren kan nooit kwaad. Zo zie je ook maar weer bij deze leuke dotted hand tattoos dat witte tattoos een leuke toevoeging zijn.

6. Subtiele dotted hand tattoos

Het hebben van hand tattoos hoeft helemaal niet op te vallen, je kunt het ook subtiel en minimalistisch houden.

7. Aan de zijkant

Op de vingers is leuk, maar aan de zijkant is ook zeker niet mis.

8. Op de pols

Een tattoo op de pols is goed te verbergen en kan alsnog een klein plaatje zijn. Een paar kleine stippeltjes op je pols is de perfecte minimalistische tattoo.

9. Vier stipjes op de pols

Dotted hand tattoos hoeven niet per sé een betekenis te hebben, maar het is natuurlijk wel zo mooi wanneer ze dat wel hebben. Een mooie betekenis voor de stipjes kunnen bijvoorbeeld familieleden zijn.

10. Dotted hand tattoo op de binnenkant van de vinger

Tattoos aan de binnenkant van de vingers zijn hot and happening, en dat is ook niet zo gek. Het is de perfecte plek voor een kleine tattoo die je toch het liefst verbergt. Ook is het een fijne plek voor een dotted hand tattoo.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.