Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 26 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Doet jouw kat deze 6 dingen? Dan houdt hij écht van je

Een stare competition, een ontevreden blik of urenlang genegeerd worden, mensen met een kat weten er alles van. Hoewel het soms lijkt van niet, houdt je kat écht wel van je. Jij bent immers degene die hem eten en liefde geeft, so what’s not to love?

Mocht je nou toch nog twijfelen, zetten wij zes tekenen op een rijtje dat hij echt wel van je houdt.

1. Je kat verlaat de kamer niet zodra jij binnenkomt

Als je kat bij je in de buurt blijft liggen is dit al een teken dat hij zich op zijn gemak voelt bij je. Vat dit dan ook op als een compliment en erger je niet aan het feit dat hij wél wegloopt wanneer je hem begint te aaien.

2. Er zit een krul in zijn staart

Katten laten door middel van een krul in aan het einde van hun staart zien of ze goed te benaderen zijn of niet. Dus loopt hij om je heen met een krul in zijn staart? He loves you!

3. Hij geeft je de ‘katkus’

Om te laten zien dat het goed zit tussen jullie, geeft je kat de zogenaamde cat kiss. Dit houdt in dat hij langzaam zijn ogen sluit terwijl hij je aankijkt. De meeste catlovers snappen vast wel wat hiermee bedoeld wordt.

4. Je kat likt je vingers of gezicht af

Ook al is het niet echt een fijn gevoel zodra je kat je vinger of gezicht aflikt met die ruwe tong, ze bedoelen dit met liefde. Het betekent dat ze het fijn vinden om bij je in de buurt te zijn.

5. Hij geeft je kopjes

Naast het feit dat je kat aandacht wil, is er nog iets aan de hand. Ze hebben namelijk een soort stofje in hun klieren bij hun pootjes en gezicht dat ze door kopjes proberen af te geven aan ons. Dit zou voor katten een soort friendly smell zijn.

6. Hij brengt je ‘cadeautjes’

Iedereen met een kat die vaak buiten komt, heeft hier vast wel eens mee te maken gehad: dode diertjes voor de deur. Dit doen ze blijkbaar als ze je zien als familie. Ze krijgen namelijk een soort jagersinstinct mee, waardoor ze aan je willen bewijzen dat ze ook daadwerkelijk kunnen jagen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.