Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 27 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Bingewatchen – Deze psychologische thrillers op Netflix mag je niet missen

Het is zondag, het wordt herfst en je bank ligt erg lekker. Het perfecte moment om Netflix te openen, vind je ook niet? Vandaag geen romantiek of comedy, maar een goede dosis psychologische thrillers. Wil je weten welke thriller op Netflix jij echt niet moet missen? Wij delen het met je.

Deze thrillers zijn perfect voor iedereen die van spanning en horror houdt, maar wel een beetje inhoud en kwaliteit wil. Geen goedkope slasher-films, maar wel een flinke dosis spanning.

1. Before I Wake

Deze horrorfilm begint heel rustig – voor zover dat kan in een thriller. Jessie (Kate Bosworth) en Mark (Thomas Jane) adopteren een achtjarig jongetje. Zijn naam is Cody (Jacob Tremblay, die we o.a. kennen van Room en Wonder). Jessie en Mark komen erachter dat Cody heel bang is om te slapen. Bovendien beginnen ze ineens hun overleden zoontje te zien. Heeft dit met de intrek van Cody te maken?

2. Gypsy

De ergste leugens zijn de leugens die we onszelf wijsmaken. Dit is de ondertitel van Gypsy. Deze serie, met in de hoofdrol Naomi Watts (die zich tevens executive producer mag noemen), bestaat uit tien afleveringen. Therapeute Jean Holloway (Naomi Watts) zoekt de grenzen van de vertrouwensband tussen art en patiënt op en gaat er zelfs overheen. Niet alleen haar carrière, maar ook haar gezinsleven zet ze daarmee op het spel. Een psychologische thriller om van te smullen.

3. Gerald’s Game

Een echtpaar besluit hun huwelijksleven wat spanning in te blazen met een verblijf in een afgelegen huis. Het loopt alleen even wat anders dan verwacht. Wanneer Gerald (Bruce Greenwood) zijn vrouw Jessie (Carla Gugino) overtuigt om handboeien om te doen, gebeurt er iets ernstigs: Gerald krijgt een hartaanval. En dan komen de hallucinaties…

4. Alias Grace

Kijk je The Handmaid’s Tale al? Dan vind je Alias Grace gegarandeerd een goede serie. Beide verhalen hebben namelijk dezelfde auteur: Margaret Atwood. Hoofdpersoon Grace (Sarah Gadon) is een jonge Canadese vrouw in 1843. Grace wordt verdacht van een dubbele moord, maar is zij wel de dader? De serie is historische fictie, gebaseerd op de waargebeurde dubbele moord op Thomas Kinnear en zijn huishoudster en minnares Nancy Montgomery.

5. Dementia

George (Gene Jones) is een Vietnamese dierenarts. Hij krijgt een beroerte en wordt gediagnosticeerd met dementie. Het ziekenhuis stuurt hem een verpleegster (Kristina Klebe). Op het eerste gezicht is ze aardig, maar dat verandert snel. Ze begint op gruwelijke manieren haar totale controle over George uit te oefenen – en niemand kan haar stoppen. Als je Netflix nu nog niet aan wil zetten, weten wij het ook niet meer.

6. Backtrack

Peter Bower (Adrien Brody) is een psycholoog. Hij komt erachter dat al zijn patiënten eigenlijk geesten zijn. Tja, hoe reageer je op zo’n ontdekking? Peter realiseert zich dat al zijn patiënten binnen één dag na elkaar overleden zijn. Zou hij er iets mee te maken hebben? Je ziet het allemaal in deze psychologische thriller.

7. I Am the Pretty Thing That Lives in the House

Elke keer komt het weer voorbij: perfecte, vriendelijke mensen worden nare mensen als je ze in een geïsoleerd en krakend huis zet. In I Am The Pretty Thing That Lives in the House volg je verpleegster Lily (Ruth Wilson). Ze verhuist naar een oud huis om voor een teruggetrokken romanschrijver te zorgen. Al snel ontdekt ze dat ze niet alleen zijn… De serie speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk. En eerlijk is eerlijk, dat maakt de serie nog griezeliger.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.