Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Kate Middleton is niet aanwezig bij herdenking van prinses Diana en dít is de reden

Vandaag staat in het teken van prinses Diana, die op 1 juli 60 jaar zou zijn geworden. Om die reden wordt een herdenkingsstandbeeld onthuld in de Sunken Garden in Kensington Palace. Speciaal voor die gelegenheid vloog prins Harry over vanuit de Verenigde Staten om het standbeeld met zijn broer prins William te onthullen. Zijn vrouw, Kate Middleton, is niet aanwezig bij het evenement.

En dit is de reden.

Prins William en prins Harry bij herdenking prinses Diana

Door het oplopende aantal besmettingen door de Deltavariant in het Verenigd Koninkrijk, zijn er maar een beperkt aantal gasten aanwezig bij het evenement. Volgens een officieel persbericht van Buckingham Palace zijn prins William en prins Harry als enige royals aanwezig bij de onthulling van het standbeeld voor prinses Diana. Ook de naaste familie van de prinses van Wales, leden van de standbeeldcommissie, de beeldhouwer en tuinontwerper zijn aanwezig.

Kate Middleton maakte Meghan Markle aan het huilen voor haar Royal Wedding in 2018

Kate Middleton is om die reden niet aanwezig bij het evenement. Dat komt niet helemaal als een verrassing, vertelt een bron aan Harper’s Bazaar UK. De bron laat weten dat het altijd al het plan was dat Harry en William samen naar het evenement zouden gaan. Kate zou samen met haar kinderen, prins George, prinses Charlotte en prinses Louis, op een ander moment vóór de officiële onthulling gaan kijken.

Aaron Chown / POOL / AFP

Relatie met royals

Tussen prins William en prins Harry is er nog steeds oplopende spanning. De pogingen om hun ruzie bij te leggen zijn mislukt en gedragsexperts maken zich dan ook zorgen over de onthulling van het standbeeld. Voor de Britse koninklijke familie is het belangrijk dat Harry en William eenheid uitstralen, eerder vertelde een bron al dat prins Harry in vrede komt en dat ook graag wil uitstralen. Of dit ook de reden is dat Kate Middleton uiteindelijk niet aanwezig is, is niet bekend.

Alastair Grant / POOL / AFP

De treurige overeenkomsten tussen de interviews van Meghan Markle en prinses Diana

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.