Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Love & Life 3 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is alles wat je moet weten over seksuele meditatie – het geheim achter de beste orgasmes

Dat mediteren veel voordelen heeft, is voor iedereen langzamerhand wel duidelijk. Zo kan meditatie bijvoorbeeld helpen tegen stress, zorgen voor een betere nachtrust, en nog veel meer. Maar er bestaat ook een soort meditatie die hele andere hoogtepunten (letterlijk) heeft, namelijk: seksuele meditatie.

Mediteer jezelf naar een beter seksleven.

Seksuele meditatie is het geheim achter de beste orgasmes

Bij seksuele meditatie staat gefocust en aanwezig blijven terwijl je seks hebt met je partner of masturbeert centraal, dit in de hoop dat je je daardoor meer verbonden voelt, niet alleen met je partner (als die aanwezig is), maar ook met je eigen lichaam en geest.

Oké, nu klinkt dit allemaal heel zweverig, maar in een tijdperk waar we continu afleiding om ons heen hebben is het best moeilijk om je aandacht op een ding te houden. Seksuele meditatie kan voor sommige koppels (of voor jou alleen) dus dé oplossing zijn, als je seksleven op een lager pitje staat.

Interssant: zijn feromonen in parfums echt lustopwekkend?

Maar hoe begin je nou met seksuele meditatie?

Mediteren is op zichzelf al moeilijk om onder de knie te krijgen, laat staan als je het combineert met seks. Het is daarom belangrijk dat je je seksuele meditatie sessie begint met duidelijke intenties. Begin je solosessie *wink wink* bijvoorbeeld door te zeggen wat je wilt bereiken met de meditatiesessie, zoals: ‘Ik ben een met mijn lichaam, en ik accepteer alles wat er gebeurt tijdens deze seksuele ervaring.’

Met een partner is het handig om voordat je begint met je seksuele meditatiesessie elkaar een paar logische vragen stelt zoals, hoeveel tijd de sessie gaat duren en wat je van deze specifieke sessie verwacht.

Zodra je intenties duidelijk zijn, begin je met dieper en langzamer adem halen en observeer je hoe je lichaam, geest en emoties op dat moment voelen. Hierna als jij en je partner (of allen jij) gesetteld zijn, kan je een paar minuten met elkaar praten, zeggen wat je aan elkaar waardeert en begin je met elkaar aan raken. De sleutel om van de sensuele of seksuele activiteit die je kiest meditatie te maken, is om te blijven ademen, naar je lichaam te luisteren en om alleen aan dat moment te denken. Zal best lastig zijn, maar oefening baart kunst.

Gewoon proberen

Het mooie van seksuele meditatie is dat je, net als in een normale mindfulness oefening, geen enkele expert nodig hebt om het te proberen; het gaat er eigenlijk alleen maar om dat je jezelf traint om aanwezig te blijven en te voorkomen dat je gedachten afdwaalt, zodat je jezelf beter leert kennen en leert genieten van het nu.

Dat gezegd hebbende, het is helemaal prima (en normaal) dat je gedachten toch afdwalen, helemaal als je nog nieuw bent met meditatie.

Masturberen tijdens werktijd? Veel vrouwen zweren hierbij en dit is de reden

Lukt het niet om je aandacht bij je meditatie te houden?

Als je echt moeite hebt om je te concentreren en gefrustreerd raakt omdat je je eigen gedachten niet in controle hebt, kun je een begeleide meditatie route volgen, of je dit nu is via een YouTube-video zoals deze of een app zoals Guided by Glow, waarmee je als gebruiker seksuele meditatie kan verkennen maar ook sensuele inspiratie krijgt via begeleide audiosessies.

Voor welke manier je ook kiest, kan seksuele meditatie dus een goeie manier zijn om op een diepere manier contact te maken met jezelf en je partner op een seksueel niveau.

Volgens experts is dít het moment wanneer de passie in je relatie afneemt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.