Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Celebrity 18 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Kim Kardashian staat op de cover van Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022 en ze ziet er geweldig uit

Kim Kardashian heeft door de jaren heen al op heel wat covers gestaan. De cover van Sports Illustrated Swimsuit Issue maakte daar – verrassend genoeg – een lange tijd nog geen deel van uit. Daar is nu verandering in gekomen. De reality-ster is één van de vier covermodellen van de Swimsuit Issue 2022 van Sports Illustrated.

Kim ziet er geweldig uit en de beelden wil je zien.

Sports Illustrated Swimsuit Issue

Eens per jaar brengt het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated de Sports Illustrated Swimsuit Issue uit. Deze issue toont vrouwelijke modellen, beroemdheden en atleten die badkleding dragen op verschillende locaties over de hele wereld. Het is voor celebrities een ontzettende eer om in het magazine te mogen staan, laat staan op de cover.

Dit jaar zijn er maar liefst vier lucky birds die op de cover van de geliefde blad mogen staan: Sports Illustrated brengt dit jaar namelijk vier verschillende covers uit. Niemand minder dan zangeres Ciara, Maye Musk en body positive-model Yumi Nu zijn de andere dames die dit jaar mogen stralen op de SI-cover.

Kim Kardashian op de cover

Ook Kim Kardashian staat dit jaar op de cover van Sports Illustrated en de foto’s zijn – hoe kan het ook anders – werkelijk waar prachtig. Hieronder hebben we de beelden voor je neergezet.

Kim is ontzettend enthousiast en dankbaar. Ze schrijft: “OMG I’m a Sports Illustrated cover girl!!!! We shot this back in January and it’s been so hard to keep this cover a secret!” … It’s such an honor and a dream to be on the cover of Sports Illustrated Swimsuit Edition. Bucket List goals!!!!”

Op de foto’s zien we Kim onder andere zwemmend in een lagoon en op een motor terwijl ze geweldige outfits draagt. De looks variëren van one-pieces en metallic bodysuits tot latex-achtige bikini’s. Kim rockt ze allemaal.

Kritiek

Waar Sports Illustrated’s 2022 Swimsuit Issue eerst nog werd geprezen doordat zij model Kelly Hughes met een litteken van een keizersnede in het tijdschrift hebben opgenomen, krijgt de issue door de keuze voor Kim nu ook bakken met kritiek. Veel Sports Illustrated-fans vinden dat Kim geen goed voorbeeld is van body positivity en empowerment, iets waar de makers van de SI Swimsuit Issue zich de afgelopen jaren hard voor hebben gemaakt.

Zo schrijft iemand: “Kim? Really? Thought yall were trying to highlight body positivity and you put public enemy #1 on the cover. Shes the reason so many young women have body issues bc shes surgically enhanced everything.” Met deze persoon zijn er nog honderden andere mensen die negatief reageren onder de posts van Sports Illustrated.

Fans zijn dus niet blij met Kim op de cover van de 2022 Issue, vooral niet na de recente controversie rondom de Marilyn Monroe-jurk die Kim droeg bij het MET-gala. Kim liet daar weten een heel streng dieet te hebben gevolgd om op die manier toch in de jurk te passen. Dit schoot bij veel mensen (begrijpelijk) in het verkeerde keelgat.

Al is Kim misschien niet de beste match als het gaat om het overbrengen van body positivity, we kunnen niet ontkennen dat de foto’s prachtig zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.