Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Celebrity 4 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is hoe Kim Kardashian verborg dat de Marilyn Monroe-jurk die zij droeg op het Met Gala 2022 niet dichtging

Het kan bijna niet anders of je hebt al het een en ander over het Met Gala 2022 voorbij zien komen. Het prestigieuze bal dat maandagavond plaatsvond is dé plek voor celebrities om all out te gaan met hun outfits. Eerder schreven wij al over de beste looks van de avond. Ook Kim Kardashian veroverde een plek in dit lijstje met de iconische Marilyn Monroe-jurk die zij droeg. Maar wist jij al dat de jurk bij Kim eigenlijk niet helemaal dichtging? Dit is hoe de ster dit verborg.

Wow! Wij hebben niks doorgehad.

Kim op het Met Gala

Kim Kardashian is door de jaren heen één van de meest spraakmakende arrivals van het Met Gala geworden. Ze weet als geen ander hoe ze met haar looks de tongen van fans los kan maken. Zo droeg zij tijdens het bal van 2019 een jurk van Thierry Mugler waarin Kim een mega (maar dan ook echt méga) zandloper figuur had samen met een wetlook-kapsel. Daarnaast verscheen ze op het Met Gala 2021 in een volledig zwarte outfit inclusief handschoenen én gezichtsbedekking van Balenciaga waarover fans maar niet uitgepraat raakten.

Marilyn Monroe-jurk

Ook dit keer verscheen de reality-ster en businesswoman in een outfit die de aandacht van vele mensen trok. Een met 2500 kristallen bewerkte jurk uit 1962 van niemand minder dan Marilyn Monroe, het iconische fotomodel en actrice van de jaren vijftig, stond tot Kim’s beschikking om te dragen naar dit spectaculaire evenement. Marilyn droeg de iconische glitterjurk tijdens haar uitvoering van Happy Birthday voor president Kennedy. Het feit dat deze jurk in 2016 voor 5 miljoen dollar werd geveild, maakt het kledingstuk de duurste jurk ter wereld.

Kritiek

De iconische jurk werd speciaal voor Kim K. uit het museum Ripley’s gehaald voor de gelegenheid. Hier is overigens niet iedereen blij mee: verschillende Marilyn Monroe-experts zijn boos dat de jurk publiekelijk gedragen is. Omdat de jurk heel fragiel is, is deze de afgelopen 60 jaar bewaard in kamers waar de temperatuur is aangepast op de stof. Het feit dat de jurk zich nu opeens bevond op een rode loper – waar er van alles mee kan gebeuren – viel niet lekker bij de experts.

Daarnaast vinden zij de jurk ‘een nationale schat’ die niet door niemand anders gedragen zou mogen worden dan Marilyn Monroe. Volgens hen heeft zij de jurk tot Amerikaanse culturele geschiedenis gemaakt en is het niet aan anderen – óók niet aan iemand als Kim Kardashian – om daar hun eigen draai aan te geven.

Trucje

Op de rode loper vertelde Kim Kardashian al dat ze in drie weken tijd 16 pond (7 kilo!) was afgevallen zodat ze de jurk aan kon trekken. “I tried it on and it didn’t fit me,” zei ze. “I had three weeks and I had to lose 16 pounds… It was like a role. I was determined to fit into it. I don’t think they believed I was going to do it, but I did it.” Heftig.

Toch was dit nog niet genoeg voor Kim om zich in de nauwsluitende jurk te kunnen wurmen: de jurk ging niet helemaal dicht. Gelukkig kon Kim de achterkant van de jurk gemakkelijk én stylish bedekken.

Omdat Kim de iconische Marilyn Monroe-jurk niet helemaal kon dichtritsen, droeg ze over de jurk een grote witte sjaal. Dit zag er prachtig uit, maar deze was dus voornamelijk deel van Kim’s outfit vanwege praktische doeleinden.

Goed opgelost, Kim.

Met deze looks kon Rihanna haar zwangerschap verbergen tot de bekendmaking

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.