Tessa Ham
Tessa Ham Money 16 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit verdient Kim Kardashian per seconde

Kim Kardashian werd dit jaar officieel uitgeroepen tot miljardair. De oudste telg van de Kardashian-Jenner familie mag dan de rijkste reality-ster ter wereld zijn, het is niet haar realityserie die voor haar grote vermogen zorgde. Hoe groot is het net worth van Kim Kardashian precies?

En waarmee verdient ze haar geld?

Ondernemer Kim Kardashian

Begrijp ons niet verkeerd: natuurlijk kreeg de Kardashian goed betaald voor haar deelname aan de realityserie Keeping Up! with the Kardashians. Forbes schat dat ze vanaf 2015 elk jaar 10 miljoen dollar (8.8 miljoen euro) op haar ‘loonstrookje’ zag staan. Ook de endorsements en partnerships met merken dankzij haar realityserie leveren haar een leuk zakcentje op.

Een deel van haar vermogen bestaat ook uit aandelen in Disney, Amazon, Netflix en Adidas. Deze zijn flink meer waard geworden sinds ze die in 2017 van haar ex Kanye West kreeg voor kerst.

Maar het zijn de bedrijven die ze zelf heeft gelanceerd die haar een miljardair hebben gemaakt. Kim Kardashian richtte in 2017 KKW Beauty op, nadat ze merkte dat zusje Kylie Jenner veel succes met haar bedrijf Kylie Cosmetics had.

Dat bleek een gouden zet: haar eerste lancering met 300.000 contourkits waren binnen twee uur uitverkocht. Kim Kardashian breidde haar assortiment uit met oogschaduw, concealer, lippenstift en geurtjes, waardoor ze één jaar na de oprichting al 100 miljoen winst maakte.

Maar haar bedrijf leverde pas echt veel op toen ze 20 procent van de aandelen verkocht aan Coty (hetzelfde bedrijf dat Kylie Cosmetics kocht) voor 200 miljoen dollar, omgerekend zo’n 177 miljoen euro.

En dan is KKW Beauty niet eens haar enige succesvolle bedrijf. Er is namelijk ook nog Skims, de shapewear-lijn die Kim Kardashian in 2019 lanceerde. Natuurlijk helpt haar enorme following op social media ook met het succes van het bedrijf, maar Kim heeft ook de nodige ondernemersspirit laten zien.

Toen shapewear door de pandemie overbodig werd, begon ze snel de focus te verleggen naar loungewear. Mede hierdoor is haar bedrijf nu 500 miljoen dollar (443 miljoen euro) waard. Genoeg geld om Kim Kardashian haar miljardairsstatus te geven.

Kim Kardashian net worth

Haar vermogen is dus vooral de afgelopen jaren geëxplodeerd. Hoe groot is het net worth van Kim Kardashian precies en hoeveel verdiende ze afgelopen jaar? Vorige week keken we al hoeveel zusje Kylie Jenner per jaar, per maand en per seconde verdiende. Nu is het de beurt aan grote (half)zus Kim.

Forbes schat haar net worth inmiddels op 1.2 miljard dollar (1 miljard euro), terwijl dat vorig jaar oktober nog 780 miljoen (691 miljoen euro) was. Als we uitgaan van deze cijfers:

  • Verdiende Kim Kardashian in een jaar tijd maar liefst 309 miljoen euro.
  • Dat levert haar een mooi maandsalaris van 25.75 miljoen euro op.
  • Per dag verdient Kim nog steeds een indrukwekkend bedrag: 846.575 euro.
  • Omgerekend is dat 35.273 euro per uur.
  • Per minuut verdient de oudste Kardashian-Jenner zus 587 euro.
  • Eén keer knipperen met de ogen en ze verdient 9,79 euro: Kim verdient bijna 10 euro per seconde.

“Niet slecht voor een meisje zonder talent”, tweette ze in 2017, toen ze op de cover van zakenblad Forbes stond nadat mensen haar jarenlang hadden bekritiseerd. En look at her now!

Dit verdient Kylie Jenner per maand, per dag en per seconde

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.