Britta van Aggele
Britta van Aggele Body & Mind 7 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Last van onverklaarbare gezondheidsproblemen? Dan is kinesiologie misschien iets voor jou

NSMBL’s Britta vertelt over onverklaarbare gezondheidsproblemen en tipt je wat haar geholpen heeft. “Ik had last van angsten, zat niet zo lekker in mijn vel, maar wist niet waar het nou precies vandaan kwam. Toen kwam Kinesiologie op mijn pad.”

Let’s chat.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfhelend vermogen van je lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd. Dit wordt gedaan door middel van spiertesten. Met deze spiertesten wordt alleen niet de kracht van de spieren, maar het stukje ervoor (waar je geen controle over hebt) getest. Het onderbewuste gedeelte dus. Op deze manier kan er worden gekeken waar de energie niet meer goed doorstroomt in het lichaam en waar er dus blokkades zitten.

Cadeaus voor elke moeder die zichzelf wil verwennen op moederdag

Klacht achter de klacht

In de Westerse geneeskunde wordt er veelal gefocust op symptoombestrijding. Hoewel dit niet per se slecht is, wordt het probleem er vaak niet of maar gedeeltelijk door opgelost. Ons lichaam geeft ons heel de dag door signalen, maar daar moeten we wel naar leren luisteren. Als we bijvoorbeeld hoofdpijn hebben zullen veel mensen snel een pilletje slikken om hier vanaf te komen. Zo kunnen ze lekker door met hun dag. Maar eigenlijk zouden we moeten kijken waarom we hoofdpijn krijgen en hoe we dit op een natuurlijke manier kunnen oplossen. Natuurlijk ook beter, zónder medicijnen.

Dat is wat kinesiologie ook doet. Niet het bestrijden van symptomen, maar het kijken naar de kern van de klacht, zodat die opgelost kan worden. Dit wordt gedaan op het gebied van energie. Het kan klinken als hocus-pocus: maar het werkt écht. Oorzaken als stress, het blokkeren van emoties, maar ook een verkeerde houding of slechte eetgewoontes kunnen er allemaal voor zorgen dat je energiehuishouding uit balans raakt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer energie verbruikt dan dat het aanvult, wat zorgt voor (vage) klachten.

Ik ben naar de Kinesioloog geweest en dit is het resultaat

Zelf ben ik ook meerdere keren naar een Kinesioloog geweest en vanaf de eerste behandeling ging er een wereld voor me open. Ik ging met mijn behandelaar in gesprek en na het praten mocht ik op haar tafel gaan liggen. Door verschillende testen te doen kwam zij erachter dat mijn lichaam op energetisch niveau niet de verbinding maakte met mijn hoofd. Door wat verschillende punten vast te houden en te masseren werd ervoor gezorgd dat de energie in mijn lichaam weer begon te stromen.

In latere afspraken werd er gekeken welke blokkades er nog meer opgeruimd moesten worden voor mijn hulpvraag. Hierbij werd niet alleen gekeken naar mijn leven op dat moment, maar ook naar verschillende situaties die zich hadden afgespeeld in mijn kindertijd, uit vorige generaties en zelfs al voor mijn geboorte. Want toen in nog bij mijn moeder in haar buik zat had mijn lichaam al bepaalde dingen opgeslagen. Had ik al gezegd dat er een wereld voor me open ging?

‘Overhydrateren’ is een ding: zoveel water is te veel

Wel belangrijk: ga naar de belandeling met een open mind

Als je behandeld wilt worden door een kinesioloog moet je wel een open mind hebben. Soms krijg je namelijk dingen te horen die in je rationele brein haast niet kunnen kloppen, maar waar je lichaam wel heel sterk op reageert.

Hoewel deze hele ervaring voor mij vrij bizar is geweest, heeft het me ook zeker verder geholpen. Ik zou het dan ook iedereen aanraden die met onverklaarbare of rare klachten rondloopt, waarmee de dokter niks kan. “Je hebt stress, neem rust, eet gezond’, krijg je dan te horen. Natuurlijk moet je dat óók doen, maar als je last blijft houden van klachten raad ik je dus aan deze behandeling te proeren. Ga je verder inlezen of maak een afspraak voor een behandeling en kijk wat het voor jou kan doen. Het heeft mij in ieder geval veel gebracht!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.