Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 20 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Iedere dag een havercappu? Deze vijf kleine gewoontes kosten je iedere maand bakken geld

Het is gevaarlijk om een chill koffietentje op de hoek te hebben, waar je het liefst iedere dag een verse cappuccino haalt. We weten dat deze gewoonte aan het einde van de maand flink aantikt. Toch zijn er meer kleine gewoontes die je uiteindelijk heel veel geld kosten.

Schrappen die handel.

Het leven is duur geworden: door deze tips kom jij alsnog rond iedere maand

Deze vijf kleine gewoontes kosten je iedere maand bakken geld

Zonder dat je het doorhebt, loopt je rekening leeg op deze dingen.

1. Dingen kopen omdat ze in de aanbieding zijn

Zes gembershots voor vijf euro? Count us in. Toch zit je aan het einde van de week met vier ongedronken gembershots die over datum zijn. Haal daarom alleen de boodschappen die je echt nodig hebt – en als deze dan toevallig in de bonus zijn is dat mooi meegenomen.

2. Eten bestellen

We weten het, boodschappen doen is tegenwoordig óók duur. Toch is Uber Eats een flinke kostenpost, als je alle service- en bezorgkosten erbij rekent. Wel bestellen? Doe het dan bij het restaurant zelf en haal het af om extra kosten te voorkomen.

3. Abonnementen die je niet gebruikt

Check iedere drie maanden eens welke abonnementen er allemaal afgeschreven worden en of je deze nog wel gebruikt. Heb je een streamingsdienst genomen omdat je één bepaalde serie wilde zien? Sluit die daarna dan ook weer af. Deze kleine bedragen tellen bij elkaar toch best hoog op.

4. Je weet niet wat je in de voorraadkast hebt

Wij zijn hier zelf ook schuldig aan en balen dan onwijs als we met het vierde pak penne thuiskomen. Een snelle blik in de voorraadkast voorkomt een heleboel dubbele aankopen en scheelt je daardoor dus flink wat geld.

 5. Parkeren op een dure plek

In grote steden rijzen de parkeerkosten de pan uit. Hoe lekker het ook is om met de auto direct naar bestemming te rijden, een klein stukje openbaar vervoer scheelt je maandelijks toch behoorlijk wat geld.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.