Tessa Ham
Tessa Ham Werk & Carrière 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

5 kleine hacks als je de motivatie op werk bent verloren

Ben je de motivatie op werk verloren? Het kan de beste overkomen. Gelukkig zijn er een aantal kleine hacks die je zonder te veel moeite kunt uitproberen en die zorgen voor meer productiviteit.

Hacks voor meer productiviteit

De volgende vijf hacks zijn kleine aanpassingen die al een wereld van verschil maken voor je productiviteit.

Stuur de e-mail die je al dagen voor je uit schuift

Want die hebben we allemaal toch? En dat is zonde, want deze e-mail neemt in je hoofd nu zoveel tijd in beslag, terwijl ‘m typen en verzenden je waarschijnlijk vijf minuutjes kost.

Dus: stuur die mail nú. Of vooruit, morgenochtend vroeg als je nog vol energie zit. Eat the frog, noemen we deze productivteitstip ook wel: begin de dag met de taak waar je het meest tegenop kijkt, want dat geeft zo’n lekker gevoel dat je een boost in productiviteit krijgt.

Bedenk een behapbaar doel

Wanneer je aan een project werkt dat niet in één dag af te ronden is en waarbij het einde zelfs niet in zicht is, is dat best demotiverend.

De oplossing? Je project opdelen in behapbare taken, zodat je deze op je to-do list kunt zetten. Vink er vandaag nog één af en je zal de motivatie weer voelen terug sijpelen.

Trakteer jezelf

Wij geloven niet in blijven werken bij een baan waar je niet gelukkig van wordt, maar geloven er heel erg in dat geen enkele baan alleen maar leuk kan zijn. Sommige taken zijn gewoon niet jouw ding en dan kan je er het maar het best iets leuks van maken.

Trakteer jezelf dus op een koffietje, je favoriete chocolade of waar jij dan ook maar blij van wordt. In andere woorden: maak het leuk voor jezelf.

Praat met een collega voor meer productiviteit

Het is logisch dat we op werk productief willen zijn, maar kunnen daar ook te ver in doorschieten. We zijn nou eenmaal sociale wezens, dus een praatje met een collega hebben we ook gewoon nodig.

Je denkt misschien dat je er geen tijd voor hebt, maar een paar minuten kletsen geeft je brein even een welverdiende break. Wedden dat je daarna weer vol energie zit?

Maak een ‘Done’-lijstje

We kennen allemaal die ellenlange to-do list, maar heb je ook al eens gedacht aan een ‘Done’-list? Als je je niet gemotiveerd voelt, is dat waarschijnlijk omdat je het gevoel hebt dat je niets hebt bereikt vandaag.

Maar als je eens al je afgeronde taken, hoe klein dan ook, eens zou opschrijven op een ‘Done’-lijstje, ben je waarschijnlijk verbaasd over hoeveel je al geflikt hebt.

Met zoveel uren werken ben je het meest productief en gelukkig

The Every Girl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.