Gina Koninkx
Gina Koninkx Relaties 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat als je nog steeds geen zin hebt in sociale verplichtingen – juist nu het weer mag?

We raakten twee jaar geleden allemaal een beetje gewend aan de avondklok en het hebben van een compleet lege agenda. Eerlijk: dat vond je af en toe best wel fijn. Geen verplichte verjaardagen, feestjes of uitgebreide kerstdiners met de familie. Het betekende vooral even lekker kunnen doen waar jij zin in hebt en dus ook het skippen van sociale verplichtingen.

Maar nu de coronamaatregelen verdwenen zijn, roepen ook de sociale verplichtingen weer. Help?! Wat nou als die lege agenda jou iets te goed beviel?

Sociale verplichtingen

Als je – iets meer dan gedacht – genoot van de situatie de afgelopen twee jaar, kunnen de sociale verplichtingen je nu enorm tegenvallen. Want hoe leg je in vredesnaam uit dat je het liefst genoeg vrije avonden voor jezelf houdt of dat je het festivalseizoen dit jaar tóch nog even skipt? NSMBL to the rescue.

Leg uit dat je er nog even geen behoefte aan hebt

Want als je eerlijk uitlegt hoe het zit, is de kans groot dat je vrienden dit wel begrijpen. Vertel ze dat het je wel beviel dat je niet vier keer per week een etentje buiten de deur had en dat dit je tot het nieuwe inzicht heeft gebracht dat je dat (voorlopig) ook graag zo houdt.

Plan je agenda niet helemaal vol

Je hoeft natuurlijk niet alle afspraken buiten de deur te skippen, maar je kunt wel vaste dagen vrijhouden in je agenda. Zo zorg je ervoor dat je planning niet binnen no time weer vol raakt. Je kunt de hoeveelheid vrije dagen natuurlijk na verloop van tijd ook weer afbouwen.

Je mag corona best (nog even) als smoes gebruiken

Geen zin in een festival? Speel dan de coronakaart. Gebruik als smoes dat je klachten hebt of in de buurt bent geweest van iemand met corona en je moet laten testen. Helaas krijg je de uitslag morgen pas. Wat balen zeg…

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.