Anne Smits
Anne Smits Beauty 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Koffie onder je ogen? Zo kom jij van je donkere kringen af

Misschien heb jij al wel eens gehoord dat cafeïne onder de ogen wonderen kan doen tegen wallen en donkere kringen. Zo zijn er ook verschillende beautyproducten waar het wondermiddel in zit, zoals de The Inkey List Caffeine Eye Cream of The Ordinary Caffeine Solution. In plaats van geld uitgeven aan skincareproducten gaan verschillende TikTokkers nu los met zelfgemaakte koffiemaskers.

Van koffie drinken naar koffie smeren: Dit doet cafeïne met je lichaam.

Dit koffiemasker vermindert donkere kringen

Dit koffiemasker is super simpel om te maken en ook nog eens enorm budgetproof. Je hebt maar drie ingrediënten nodig: koffie, honing en water.

Zo maak je ‘m

Doe twee theelepels gemalen koffie in een kommetje. Voeg hier één theelepel honing en één theelepel warm water aan toe. Mix dit goed door elkaar totdat het een gladde pasta wordt. Breng vervolgens een dunne laag onder je ogen aan. Haal het masker na 15 minuten van de huid af. Het masker zou direct voor resultaat moeten zorgen en donkere kringen verminderen.

@minimallymay_

Recipe for homemade coffee eye mask! #darkcircles #undereyebags #beautysecrets #darkcirclesundereyes #skintok #skincaretips #darkeyecircles #koreanskincare #kbeautytips #acne #eyemask #coffeemask #naturalskincare

♬ Her Way (Sped Up) – PARTYNEXTDOOR

Onzin of niet?

In een video op Instagram vertelt huidprofessional Fleur of dit koffiemasker nu daadwerkelijk werkt om donkere kringen te verminderen. In haar video zegt Fleur dat donkere kringen ontstaan, doordat de blauwe gloed van de bloedvaatjes door de dunne huid onder de ogen schijnt. Door cafeïne onder de ogen te smeren, ontstaat er vasoconstrictie: het samentrekken van de bloedvaatjes. Doordat de vaatjes samentrekken zullen donkere kringen verdwijnen. Daar komt de maar… Volgens Fleur is dit effect zó kort dat het weinig zin heeft om dit masker onder de ogen aan te brengen.

Gebruik het regelmatig voor betere resultaten

Toch lijkt het zelfgemaakte koffiemasker een enorme trend op TikTok en zeggen veel vrouwen in de video’s dat het masker beter werkt zodra je het voor een langere tijd gebruikt. In ieder geval is het budgetproof koffiemasker het proberen waard om van je donkere kringen af te komen. Let wel op met grove koffiekorrels in de buurt van je ogen.

Stap jij binnenkort het vliegtuig in? Vergeet deze verzorgingstips voor de huid niet

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.