Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je hebben – deze overheerlijke kookboeken verdienen een plekje op jouw keukenplank

Pinterest, Instagram en Uber Eats (oeps) bieden ons vaak ideeën voor het diner. Toch gaat er niets boven een aantal goede kookboeken op de keukenplank, waarop je iedere keer weer kan terugvallen. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Na een tijdje zie  je aan de bladzijden precies welke gerechten favoriet zijn. Zo hoort het.

8x Kookboeken die een plekje verdienen op jouw keukenplank

Naast dat ze erg handig zijn, staan ze ook nog eens prachtig.

1. Yotam Ottolenghi – Simpel | €33,99

Simpel (a.k.a. de keukenbijbel van iedere Amsterdamse meid) staat bomvol eenvoudige gerechten waar jij je vingers bij aflikt. Simpel staat vol met ruim 130 eenvoudig te bereiden recepten, waarvan de meeste binnen 30 minuten op tafel staan, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Wij zijn fan.

 

2. Pien Wekking – Pien Laat Haar Eten Zien | €26,99

Keukenprinses Pien kennen we van het Instagram-account @pienlaathaaretenzien. Wij zijn al langere tijd fan van haar recepten en nu brengt ze ein-de-lijk een kookboek uit met meer dan 50 feestelijke, no-nonsense recepten. Dit is toch een plaatje? Het boek vanaf 11 oktober te koop en alvast te pre-orderen, dus wees er op tijd bij.

 

3. Freddy Tratlehner – Lekker Fred | €25

Freddy a.k.a Vjeze Fur van De Jeud duikt graag de keuken in en daar komen mooie recepten uit. Van verse paddestoelenpasta tot een ‘fitkech curry’ – je vind allerlei recepten in dit diverse kookboek met een flink vleugje humor.

 

4. Soraya Riem – Gruwelijk Lekker | €24,99

Vers van de pers: Gruwelijk Lekker van Soraya Riem is op dinsdag 6 september verschenen. We kennen Soraya van diens lekkermakende TikToks waar hen iedere keer wat fantatisch klaarmaakt in de keuken. Geen moeilijk gedoe, gewoon een stuk of vijftig gruwelijk lekkere recepten: van crispy doritos chicken wraps met halloumi tot een pantosti-pastinaak tot een heel hoofdstuk avg (aardappelgroente-vlees) met een twist.

 

5. Tim Anderson – Izakaya | €27,50

Je kan ons wakker maken voor de Japanse keuken en daarom proberen wij graag wat gerechten uit in deze stijl. Izakaya van Tim Anderson gaat je hier onwijs bij helpen. Dit boek staat vol met gemakkelijke recepten, die de écht Japanse smaak hebben.

 

6. Ottolenghi Test Kitchen – Shelf Love | €20

Nog een topper van Ottolenghi: Shelf Love. In dit beknopte kookboek vind je gerechten die je in elkaar flanst met de gerechten in je voorraadkast, voor als je even geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan.

 

7. De Vegetarische Slager – Vleesch | €25

We kennen De Vegetarische Slager allemaal, het merk voor de lekkerste vleesvervangers (naar mijn mening). Nu hebben ze ook een kookboek waarmee ze een plantaardige ode brengen aan de ultieme vleesklassiekers.

 

8. Rachel Allen – Soep. Bouillon. Brood | €27,50

Nu de koudere dagen eraan komen, komen er ook weel soep-met-brood-avonden aan. En precies voor díe avonden is dit boek perfect. Je vindt hierin simpele recepten, die alsnog verrassen zijn. Dikke aanrader.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.