Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe kan het dat we allemaal een paar harde haren op onze kin hebben die steeds terugkeren?

Ondanks het feit dat wij vrouwen geen baardgroei hebben, hebben we allemaal weleens een zwarte haar op onze kin. Eentje die steeds terugkeert, precies op dezelfde plek. Hoe kan dit? En nog belangrijker: wat doen we hieraan?

Every woman you know is fighting a lifelong battle against a single chin hair. – Julia Claire 

5 redenen om je bikinilijn juist níet te scheren

Hoe kan het dat we allemaal een paar harde haren op onze kin hebben die steeds terugkeren?

Ook als je een maand geleden met een pincet de gehele haar eruit getrokken hebt, maakt ‘ie vier weken later ineens een comeback. En je ziet ‘m nooit groeien. Hij is of net weg óf ineens echt 1,5 centimenter lang. No inbetween.

Gelukkig is haar op je gezicht helemaal niets raar en delen wij vrouwen dit leed met elkaar. Toch is het irritant dat zo’n haar out of the blue verschijnt.

Hoe kan het dat we ineens een harde haar hebben?

Haar hebben we overal, dat is niet zo gek, maar meestal is dat donshaar. Je lichaam kent twee soorten haar: donshaar en teminaal haar. Als we het hebben over de dikkere en donkere haren, dan hebben we het over terminaal haar. Je gezicht en nek zijn helemaal bedekt in donshaar, maar soms kan een donshaar een terminale haar worden.

De boosdoener in dit verhaal is testosteron. Iedereen heeft dit hormoon in zijn lichaam, maar sommige mensen produceren er meer van dan anderen en de haarzakjes van elke persoon reageren verschillend op variërende hormoonniveaus.

En waarom op dezelfde plek?

Het is onduidelijk waarom je exact op diezelfde plek een haartje hebt. Hoogstwaarschijnlijk hebben die haarzakjes dan een lagere drempel voor testosteron en veranderen daarom altijd precies die haren in terminale haren, volgens Dr. Rodney.

Wat doen we hiertegen?

Het oude vetrouwde pincet blijft toch onze beste vriend in de strijd tegen ongewilde kinharen. Ook volgens Dr. Rodney is dit de meest veilige manier om een ongewenste haar te verwijderen. Pas wel op dat je niet in de huid knijpt, om zo irritatie te voorkomen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.