Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 23 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Kylie Jenner ligt onder vuur na oproep voor fundraiser op Instagram en reageert zelf op critici

Kylie Jenner heeft een vermogen van ruim $900 miljoen dollar en is daarmee een van de rijkste personen op haar leeftijd. Niet gek dat fans kritiek hadden toen Kylie een fundraiser deelde op Instagram om make-up artist Samuel Rauda te helpen. Samuel Rauda onderging een hersenoperatie nadat hij vorige week betrokken was bij een heftig ongeluk.

Kylie Jenner deelde een GoFundMe in haar Instagram Story en dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Kylie Jenner deelt fundraiser

Kylie Jenner heeft in het verleden meerdere keren met Samuel Rauda als haar make-up artist gewerkt. Hij raakte vorige week betrokken bij een ongeluk en moest een operatie ondergaan, waardoor zijn medische kosten opliepen en er een fundraiser van $120,000 dollar werd aangemaakt. Kylie deelde de link in haar Instagram Story met de tekst, “May God watch over you and protect you @makeupbysamuel everyone take a moment to say a prayer for Sam who got into an accident this past weekend. And swipe up to visit his families go fund me.”

Zelf doneerde Kylie Jenner $5,000 aan de fundraiser, toch schoot de oproep om te doneren bij veel fans in het verkeerde keelgat. Zo schrijven fans op Twitter dat Kylie de kosten van de operatie makkelijk zelf had kunnen betalen omdat haar vermogen op ongeveer een miljard wordt geschat. Juist om die reden begrijpen veel fans niet dat ze haar volgers vraagt om een donatie.

Twitter

Zo schrijft iemand op Twitter, “Kylie Jenner will dead blow 50k on a Hermès bag but not on her friends brain surgery who got in a car accident which could be a life or d.eath [sic] situation … n proceed to ask humans struggling in a pandemic to donate?” Zij is niet de enige die refereert aan de tassencollectie van Kylie Jenner.

Kylie Jenner reageert

Natuurlijk was Kylie Jenner zelf snel op de hoogte van alle kritiek en besloot ze te reageren via haar Instagram Stories. Daarin beschrijft ze dat Samuel niet haar make-up artist is en dat ze geen persoonlijke relatie meer met hem heeft. Kylie werd op de hoogte gesteld van de fundraiser door haar eigen make-up artist Ariel en doneerde $5,000 dollar om het eerder doel van $10,000 te behalen.

Daarna werd het doel verhoogd en kreeg zij kritiek op haar minimale donatie. Ook vertelt ze dat ze de fundraiser deelde voor een ieder die behoefte had om ook te doneren. Kylie benadrukt dat ze alles doet vanuit haar hart en dat ze gewoon wilde helpen.

Instagram / @kyliejenner
kylie jenner fundraiser
Instagram / @kyliejenner

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.