Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Prinses Diana zorgde ervoor dat deze iconische Dior-tas naar haar werd vernoemd

Prinses Diana is een van de grootste mode-iconen van de afgelopen eeuw. Hoewel ze al op vroege leeftijd kwam te overlijden, verraste Lady Di ons keer op keer met de meest unieke outfits die allesbehalve saai en koninklijk waren. Niet alleen bij het publiek was prinses Diana geliefd, ook grote modehuizen als Versace, Gucci en Dior waren fan van haar. Laatstgenoemde heeft zelfs een van de meest iconische handtassen van Dior naar Lady Diana vernoemd: de Lady Dior.

Een designertas die ook vandaag de dag nog razendpopulair is.

Prinses Diana als stijlicoon

Hoewel prinses Diana liever bekend stond om haar filosofie en vrijwilligerswerk, had ze een groot imago als stijlicoon. In de beginjaren van haar huwelijk met prins Charles, droeg Diana vooral blouses. Exemplaren met pofmouwen, ruches en opvallende kragen passeerden de revue, maar later komt ze met een meer eigen, modernere look.

De meest iconische revenge-looks van prinses Diana na haar break-up met prins Charles

De Frans-Britse ontwerpster Catherine Walker ontwerpt meerdere kledingstukken voor haar met stoffen van hoge kwaliteit. Ze draagt jurkjes van Gianni Versace en wisselt deze af met mantelpakjes, die ze vaak combineert met designertassen. In september 1995, tijdens het bijwonen van de opening van de retrospectieve Paul Cézanne in het Grand Palais in Parijs, overhandigde de First Lady van Frankrijk haar een gloednieuwe Dior-tas – toen nog Chouchou genaamd – een creatie die nog niet was gelanceerd.

Lady Dior

In november van hetzelfde jaar was de prinses op een officiële reis naar Argentinië: toen ze het vliegtuig in Buenos Aires verliet, droeg ze de tas die ze een paar weken eerder als cadeau had gekregen: een scène vereeuwigd in een foto die de wereld rondging. Het accessoire werd een van Lady Di’s favorites die ze op meerdere gelegenheden droeg.

Cherruault/SIPA
REX/SIPA

Al snel ging ze voor een tweede exemplaar: een marineblauwe versie die bij haar oogkleur paste. Omdat prinses Diana de Dior-tas omarmde en gewoon “omdat het haar goed stond”, werd de tas officieel omgedoopt tot de ‘Lady Dior’. Tot op de dag van vandaag een iconische tas met een legendarisch verhaal.

Antony Jones/UK Press via Getty Images

High waists, leggings en grote kapsels: mode uit de 80’s maakt een comeback

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.