Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Is het leeftijdsverschil een obstakel in je relatie? Dit kan je eraan doen

Dan heb je de liefde van je leven gevonden, maar is die persoon tóch iets ouder dan jij dacht. Aan het begin kan dit enorm spannend zijn, want er zit nog steeds een stigma op een groot leeftijdsverschil in relaties. En ja, het kan een aantal moeilijkheden teweeg brengen. Maar er zitten ook veel voordelen aan.

Zo heeft een ouder iemand bijvoorbeeld meer levenservaring. Hierdoor kan diegene jou dus genoeg leren. Maar uiteindelijk is leeftijd ook gewoon een getal.

Wanneer heb je een ‘groot’ leeftijdsverschil?

Er zijn zoveel mensen met een groot leeftijdsverschil in hun relatie. Terwijl de één tien jaar een groot verschil vindt, is de ander van mening dat een groot leeftijdsverschil pas vanaf vijftien jaar is. Uiteindelijk maakt het dus niks uit hoe groot het verschil is, omdat iedereen hier een andere mening over heeft. Het gaat erom dat je bij elkaar past om het innerlijk en niet om de leeftijd.

Laat de mening van de buitenwereld los

Jouw geluk staat op de eerste plaats. Mensen die om jou geven, horen jou te supporten in de dingen die jouw gelukkig maken. Zo simpel is het. Als iemand geen begrip kan opbrengen voor jou relatie, is het tijd om diegene los te laten.

Je blijft elkaar verrassen

Door het leeftijdsverschil kan het voorkomen dat jullie niet op één lijn liggen wat interesses betreft. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, je kan hierdoor juist nieuwe dingen ontdekken. Je blijft elkaar hierdoor verrassen waardoor je minder snel in een sleur terecht komt. Leeftijdsverschil heeft dus genoeg voordelen.

Snel volwassen worden

Als je nog in je losbandige fase zit, wat veel twintigers hebben, kan een oudere partner er voor zorgen dat je toch wat sneller volwassen wordt. Dit hoeft helemaal geen nadeel te zijn, vooral voor mensen die toch al het idee hebben dat het tijd is voor een serieuzer leven. Een oudere partner heeft vaak een vaste routine wat jij nodig hebt.

Wordt je seksleven in een relatie met de jaren beter of slechter? Dit zegt de wetenschap

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.