Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 25 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Met dit menu eet je het lekkerste van Nobu voor een fijne prijs

De restaurantketen Nobu is een wereldwijd begrip. Het is een plek waar fine dining en stijl samenkomt. Een bucketlist ding voor veel mensen, zo ook van ons. Maar hoe ga je nu naar Nobu zonder dat je jouw spaarrekening hoeft te plunderen?

En nee, dat betekent niet dat je slechts één item van de kaart bestelt. In tegendeel: met het Omakase menu proef je juist het beste van de kaart.

NSMBL Test: Omakase bij Nobu Ibiza Bay

Vorig jaar gingen wij al een keertje bij Nobu langs om te testen of het restaurant nu echt alle hype waard is. Spoiler: dat is het. De ervaring begint namelijk al bij binnenkomst, als je door de keukenbrigade wordt begroet met de uitdrukking “irasshaimase”, wat “welkom, kom binnen” betekent.

Dit keer zaten we niet in de serene tuin van Nobu, maar binnen. Wat de beleving nog iets dynamischer maakte. Je hebt kijk op de keuken, ziet hoe het personeel naadloos op elkaar afgestemd is en de volle zaak zorgde voor een bruisende sfeer.

Het Omakase menu

De kaart van Nobu telt veel gerechten, die er allemaal zo lekker uitzien dat kiezen moeilijk wordt. Gelukkig hoeft dat ook niet. Wat ons betreft, is ‘niet kiezen’ het beste wat je kan doen bij Nobu. Als je het Omakase menu bestelt, word je de hele avond verrast. Omakase betekent letterlijk ‘Ik laat het aan jou over / ik geef jou het vertrouwen’ – en dat kan je bij de chefs van Nobu wel doen.

Wij begonnen onze avond met twee gangen rauwe vis: een sashimi van yellowtail met een frisse ponzu en licht geflambeerde zalm met een saus van sesam. Als groot visliefhebber kon de avond nu al niet meer stuk, maar er was nog veel moois op komst. De derde gang was namelijk de beef tataki met een frisse salade, gevold door hun bekende rockshrimp tempura. Dit zijn kleine (megakrokante) tempura garnaaltjes, geserveerd met twee soorten saus.

De ster van de avond? Dat blijft toch altijd de Black Cod Miso, het bekendste gerecht van Nobu. Met reden, want deze vis is om van te dromen. Daarna nog een knaller: Beef Toban Yaki. Als verrassing kwam er tussen het ‘hoofdgerechten’ en het dessert nog een ronde sushi. Een leuke, en vooral verrassende, afsluiter van de hartige gerechten. Het dessert bestond uit de geliefde Nobu lava-cake met ijs van groene thee.

Nobu Ibiza Bay
NSMBL

Worth the ‘risk’?

Velen vinden het spannend om de controle uit handen te geven en zich te laten verrassen. Bij Nobu is dat zo’n beetje het beste wat je kan doen. Je hoeft niet bang te zijn dat je gerechten voorgeschoteld krijgt die je niet lust, want dit wordt van tevoren altijd overlegd.

Het verschilt per vestiging wat het Omakase menu kost. In Ibiza betaal je €160 voor de zeven (!) gangen. Onder de categorie ‘betaalbaar’ zal Nobu nooit vallen. Maar hé, dat verwacht ook niemand. Als Nobu op jouw bucketlist staat, dan is zo’n Omakase menu de manier om een verrassende avond te beleven vol verschillende smaken. Iedere keer is de ervaring weer anders en krijg je andere gerechten – daarom kiezen wij iedere keer bij Nobu weer voor dit menu.

Voor een plekje bij Nobu Ibiza Bay maak je een reservering op de site van het hotel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.