Gina Koninkx
Gina Koninkx Fashion 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom een Levi’s 501 jeans echt niet kan ontbreken in je kledingkast

Tout bekend modeicoon wordt gespot in een Levi’s 501®. Deze jeans is sinds jaar en dag populair en was het eerste model dat Levi’s lanceerde. De spijkerbroek is nog altijd een van de populairste modellen die de webshop en winkels uitvliegen en ook bij de plaatselijke vintage winkel kom je ‘m tegen in de rekken.

Deze jeans me rechte pijpen en knoopgulp kan dus ook echt niet ontbreken in jouw kast.

Een Levi’s 501 jeans kan écht niet ontbreken in je kledingkast

Nog niet aangeschaft? Foei!

1. Je kan de jeans met álles combineren

De 501 broek kan vanwege haar mooie straight fit met alles worden gecombineerd in je kledingkast. Van een classy look met zwart colbert tot een stoere festival look met crop top. En dan kun je ‘m ook nog kopen in tal van verschillende kleuren.

2. Vind je perfecte fit en het blijft je perfecte fit

Het is soms even zoeken in een vintage winkel, maar als je eenmaal de perfecte 501 fit hebt gevonden voor jezelf kan je helemaal losgaan. Het goede nieuws: deze broek behoudt, ook bij intensief gebruik, die geweldige fit. Alsof ie ooit écht voor jou gemaakt was.

3. Deze jeans raakt nooit uit de mode

De broek werd voor het eerst verkocht in 1873 en raakte daarna nooit meer uit de mode. Bizar toch? Dit betekent dat jij je levenlang in een Levi’s 501 kan rondlopen zonder dat de modepolitie je aanhoudt.

4. Hij is er in heel veel kleuren

De jeans is verkrijgbaar in veel verschillende blauwe tinten, maar shop je ook in het zwart, grijs en wit. Precies zoals we een jeans het liefst zien. Overigens blijven deze mooie kleuren ook behouden, zelf bij wassen. Perfect toch?!

5. Het is een duurzame aankoop en verliest zijn waarde niet

Jeans die bij de grotere goedkope modeketens hangen zijn vaak onder niet al te beste omstandigheden gefabriceerd. En dan raken ze ook nog eens snel uit de mode of zijn ze na drie keer wassen vet gekrompen. Daar hoef je je bij deze jeans in ieder geval geen zorgen om te maken. De broeken worden geproduceerd terwijl hoge duurzaamheidsnormen in acht worden genomen. De broek is gemaakt om niet te slijten, al zou je ‘m de deur uit doen, kun je er nog veel nieuwe eigenaren gelukkig mee maken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.