Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom jij je haar tijdens een wasbeurt twee keer achter elkaar zou moeten wassen met shampoo

Ken jij deze gouden tip al? Je haar twee keer wassen tijdens je wasbeurt. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig omdat ons vaak verteld wordt dat we onze lokken niet te vaak mogen wassen. Dit zou namelijk voor uitdroging kunnen zorgen. Toch is het dubbel wassen van het haar met shampoo hét geheim van veel kappers.

Wij vertellen je waarom.

Twee keer shampoo in plaats van één keer

Grote kans dat jij je haar één keer wast met shampoo en vervolgens een conditioner of een haarmasker aanbrengt op je vochtige lokken. Volgens veel kappers en experts kan je in dit geval je routine het beste een beetje aanpassen. Door je haar twee keer te wassen met shampoo reinig je je haar een stuk grondiger én wordt het minder snel vet. Win-win.

Maar… waarom?

Hoe zit dat dan precies? De eerste keer dat jij je haren wast met shampoo reinig je het van de invloeden van buitenaf. Restjes van stylingproducten (denk bijvoorbeeld aan de gevreesde droogshampoo-opbouw) worden dan uit het haar gewassen. Wanneer je het haar dubbel wast met shampoo, heeft de shampoo tijdens de tweede ronde de kans om je haar zelf écht te reinigen. De zuiverende eigenschappen van de shampoo kunnen dan effectief hun werk doen op het haar en de hoofdhuid. Daarnaast hebben de verzorgende elementen van de shampoo tijdens de tweede ronde de kans om diep in de haren te dringen. Aha!

Het haar dubbel wassen lijkt dus noodzakelijk, omdat je shampoo nooit echt goed de kans krijgt om je haar en hoofdhuid grondig te reinigen als je maar één keer shampoo gebruikt. Op deze manier zou je alleen voornamelijk productophoping verwijderen.

Noodzakelijk voor iedereen?

We hebben allemaal ander haar en een andere levensstijl. Daarom is natuurlijk de vraag of het dubbel wassen met shampoo werkelijk noodzakelijk is voor iedereen. Gebruik jij bijvoorbeeld nooit stylingproducten in je haar? Dan is het één keer wassen van je haar met shampoo meer dan voldoende. Heb jij fijn haar? Dan kan het juist wél goed zijn voor jou om je haar twee keer te wassen met shampoo. Op deze manier wordt het minder snel vet.

Haar wassen? Bijna iedereen doet deze 6 dingen verkeerd

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.