Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 27 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze LGBTQ+ series wil je toevoegen aan je kijklijst

In 2020 werd er veel aandacht besteed aan maatschappelijke problemen. Niet alleen ging het over onderwerpen als het klimaat en racisme, dit jaar werd ook het gesprek geopend over straatintimidatie. Maar ook homofobie en haat naar de LGBTQ+ community is een groot maatschappelijk probleem.

Kortom: je kunt nooit genoeg geïnformeerd zijn over een onderwerp. We hebben de beste LGBTQ+ series voor je verzameld.

LGBTQ+ series

De LGBTQ+ community is ontzettend breed: de community bestaat uit homo’s, lesbiennes, transgenders, biseksuelen en queers. Gelukkig wordt er sinds een paar jaar openlijk gesproken over deze seksualiteiten, want dat is flink nodig. Ze worden nog tot op de dag van vandaag vaak niet begrepen.

Een goede manier om jezelf te informeren over de LGBTQ+ gemeenschap is door series te kijken. Series zijn namelijk niet alleen vermakelijk, maar ook informatief en realistisch. We hebben de beste LGBTQ+ series verzameld die je dit weekend nog wilt kijken.

1. Euphoria

Afgelopen jaar maakte de serie Euphoria, te zien op HBO, een enorme opmars. De serie vertelt de verhalen van een aantal tieners die middenin hun ontwikkelingsfase zitten. Zo is Jules een transgender en komt Rue, gespeeld door niemand minder dan Zendaya, erachter dat ze biseksueel is maar ondertussen kampt met een groot drugsprobleem. De verhalen worden op een prachtige manier verteld en is zeker het kijken waard.

2. AJ and the Queen

De Netflix-Original AJ and the Queen is een serie die je in één weekend uitkijkt. Niet alleen is de serie ontzettend vermakelijk, het verhaal heeft een heftige boodschap. Ruby Red, gespeeld door RuPaul, is een dragqueen die door het land heen reist en een 10-jarige wees, AJ, ontmoet. Ze worden goede vrienden.

3. Glee

Voor een goede dosis humor en high school drama is Glee de perfecte serie. Het gaat over een groep tieners die een acapella groep op hun school vormen. Confronterende dingen en gevoelens ontstaan, onder andere bij Kurt, die ontdekt dat hij homo is. Hij besluit openlijk uit de kast te komen, maar dat komt met vervelende gevolgen. Glee is te zien op Netflix.

4. Orange is the New Black

Piper Chapman is (redelijk) gelukkig getrouwd met haar man, maar moet de cel in omdat ze betrokken was bij een drugsschandaal. Eenmaal in de vrouwengevangenis ontmoet ze haar oude vlam Alex, waar ze gevoelens voor begint te krijgen. OITNB is te zien op Netflix.

5. Queer Eye

Voor een flinke dosis humor en queerness is Queer Eye de perfecte serie voor jou. In de Netflix-Original volgen we vijf mannen, ook wel de ‘Fab Five’, die de levens van anderen een nieuwe uitstraling geven. Ze geven niet alleen de persoon zelf een make-over, ze veranderen ook het huis, het leven en de mindset van de persoon. Daarnaast besteden ze in hun afleveringen veel aandacht aan de LGBTQ+ gemeenschap.

6. Pose

New York, 1980. De LGBTQ+ communiteit was rond die tijd nog lang niet zo geaccepteerd als nu, en dat is in de show maar al te goed in beeld gebracht. In Pose wordt veel aandacht besteed aan onderwerpen: zo worden verschillende leden van de LGBTQ+ gemeenschap in beeld gebracht, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan aids en prostitutie. De droevige maar informatieve serie is te zien op Netflix.

7. RuPaul’s Drag Race

Wie nog niet alle seizoenen van RuPaul’s Drag Race heeft gebingewatched, mist iets in het leven. Elk seizoen gaan verschillende dragqueens met elkaar de strijd aan om de troon. Niet alleen zien we elke aflevering fantastische looks voorbijkomen, er is negen van de tien keer ook a lot of drama en diepe gesprekken. De 12 spannende seizoenen zijn te bekijken op Netflix.

8. The Biseksual

Leila dacht haar hele leven lang dat ze lesbisch was, maar niets is minder waar. Ze realiseert zich in The Biseksual, te zien op Amazon Prime, dat ze biseksueel is.

9. Dickinson

Emily Dickinson, gespeeld door Hailee Steinfield, heeft er maar moeite mee om tussen de menigte te passen. Ze komt er onder andere achter dat ze smoorverliefd is op haar beste vriendin – en haar broers verloofde – Sue. De LGBTQ+ serie is te zien op Apple TV+.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.