Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Lianne (29): ‘Mijn vriendinnen vinden mij gierig, maar ik ben het daar niet mee eens’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het verhaal van Lianne (29).

‘Mijn vriendinnen vinden mij gierig, maar ik ben het daar niet mee eens’

Lianne is een paar weken geleden door haar vriendinnen aangesproken op haar uitgavepatroon. Ze vinden haar ‘gierig’, Lianne is het daar zelf alleen totaal niet mee eens.

Hi Lianne, kan je iets vertellen over jouw sitiuatie?

‘Zeker. Ik heb een lieve kring aan vriendinnen om me heen, die ook zeker het hart op de tong hebben. Dat werd laats pijnlijk duidelijk, want na jarenlang vriendschap komt ineens naar boven dat zij mij gierig vinden. Ik weet van mezelf dat ik iets zuiniger ben met mijn geld, maar giering zou ik mezelf absoluut niet noemen. ”

Op wat voor moment vertelden je vriendinnen dit?

”We hadden met z’n zessen afgesproken bij een van de vriendinnen thuis. Toen het gespreksonderwerp op geld kwam, en ik zei dat ik mezelf niet gierig vond, werd er ineens wat gelachen. Dus ik vraag natuurlijk wat er aan de hand is. Toen zeiden ze dat ze mij wel gierig vinden en kwamen ze met verschillende voorbeelden, sommige zelfs van drie jaar geleden.”

Kan jij je vinden in de voorbeelden die zij noemen?

”Nee, maar ik denk dat we gewoon anders denken over geld. Ik vind niet dat ik mensen maar van alles cadeau moet doen, omdat dat dan ‘aardig’ is. Deze zomer ging ik onverwacht eerder weg op een festival, waardoor ik nog best wat munten over had. Deze gaf ik aan een van mijn vriendinnen, het ging om een waarde van zo’n €30. Blijkbaar vond ze het raar dat ik de dag erna een Tikkie van €25 naar haar stuurde. Zij heeft die munten toch opgemaakt uiteindelijk?

Mijn vriendinnen hechten allemaal aan dure en luxe spullen, ik heb dat niet. Daarom vind ik het vaak ook zonde om mee te gaan uiteten en neem ik bij borrels vaak mijn eigen wijn mee. Ik hoef geen natuurwijn á €10 per fles, ik neem mijn eigen Lindemans wel mee. Zo doe ik het ook weleens met eten. Waarom zou ik meebetalen aan dure boodschappen als ik nog eten thuis heb liggen van de dag ervoor? Het gaat toch om de gezelligheid?”

Wat vinden jouw vriendinnen van jouw punten?

”Zij vinden dat ik iets te schrieperig door het leven ga en dat ik het mijzelf wat comfortabeler moet maken. Ik vind dat onzin, ik ga met mijn geld om zoals ik dat wil.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.