Anne Smits
Anne Smits Food 24 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nog geen idee wat je eet vanavond? Deze foodinsta’s wil je volgen voor inspiratie

‘Wat eten we vanavond?’ Tja… helaas zullen we nooit van deze vraag afkomen. Maar hoe kunnen we het onszelf wat makkelijker maken om te bedenken wat we willen eten? De foodinsta’s zijn dé perfecte plek om aan kennis en inspiratie voor leuke en gezonde gerechten te komen. Benieuwd? Wij zetten ze leukste instagram-accounts voor jou op een rijtje.

‘Aááán tafel!’

De leukste foodinsta’s op een rijtje

Suzielenghi

Ken je Suzielenghi al? Oftewel: Suzanne van der Staaij. Op haar foodinsta met 43k volgers plaatst Suzanne, zoals ze het zelf beschrijft, ‘kleurrijke en gezonde recepten die niet ingewikkeld zijn’. Niet ingewikkeld klinkt natuurlijk als muziek in de oren, want we willen geen uren in de keuken staan. Van een venkelorzo en harissacouscous tot aan een pistachetaart: je kunt voor allerlei gerechten terecht op instagramaccount van Suzanne. Bij de beschrijving van haar posts staat precies wat je nodig hebt, hoe je het gerecht moet bereiden en ook heel fijn, hoe lang het maken van het recept duurt.

Powerfoodies 

Powerfoodies is hét account waar je moet zijn voor inspiratie voor recepten met pure producten. Op de insta van Rens Kroes zijn recepten voor allerlei lekkernijen te vinden, zoals een citruscake, golden banana pancakes en een vijgen cheesecake. De foodinsta telt maar liefst 73k volgers en heeft ook nog een eigen Powerfoodies Market waar je pure ingrediënten kunt kopen om de recepten van het instagramaccount of andere gerechten mee kunt maken. Puur natuur, daar houden we van.

Voedingsweetjes

Op Voedingsweetjes vind je alle kennis die goed is om te weten als je gezonde keuzes wilt maken in de supermarkt. Leroy, die achter het account van Voedingsweetjes zit, deelt posts over welke pindakaas de meest verantwoorde keuze is, maar geeft ook uitleg over wat de term ‘volkoren’ precies inhoudt en welke alternatieve keuzes er voor zuivel zijn. Voedingsweetjes maakt vage termen op producten begrijpelijk en brengt leugens die op producten staan aan het licht. Niet gek dus dat deze foodinsta inmiddels 250k volgers heeft. Wil je jouw goede voornemens vol blijven houden? Volg dan Voedingsweetjes.

Pienlaathaaretenzien

Last but not least: Pienlaathaaretenzien. Het account van Pien Wekking is het afgelopen jaar ontzettend gegroeid en telt inmiddels 135k volgers. De populariteit van haar account en recepten resulteerde zelfs in een kookboek met dezelfde naam als haar Instagramaccount. Pien deelt simpele, maar heerlijke gerechten of zoals ze zelf zegt ‘no-nonsense gerechten’. Haar recepten bestaan onder andere  uit pasta, couscous en ook veel groenten. De burrata lijkt Pien haar favoriet, want die komt regelmatig terug in haar gerechten en we love it. Dus wat eten we vanavond?

Geen zin om te koken? 5 gerechten die je in één handomdraai op tafel tovert

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.