Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 28 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Lina (34): ‘Ik heb besloten om de rest van mijn leven als vrijgezel door te brengen en te stoppen met daten’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet iedere week een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Lina (34).

‘Ik heb besloten om de rest van mijn leven als vrijgezel door te brengen en stop met daten’

Lina heeft het lang geprobeerd, maar is nu voorgoed klaar met daten. Ze besluit dat ze de rest van haar leven vrijgezel blijft, omdat ze zich dan veel gelukkiger voelt dan wanneer ze in een relatie zit.

Hi Lina, hoe ben je in deze situatie terecht gekomen?

“Sinds een tijdje ben ik erover uit dat ik voorgoed stop met daten. Ik heb in het verleden drie relaties gehad en heel wat af gedatet, maar ik kom er steeds achter dat ik daar niet gelukkig van wordt. Wanneer ik met mannen afspreek dan voel ik me de hele tijd onwijs ongemakkelijk, omdat ik wil dat het ‘lukt’. Maar als het dan lukt en ik zit in een relatie, merk ik dat ik veel liever alleen ben.”

Waar merk je dat aan?

”Dat merkte ik al aan het feit dat ik me onwijs opgelucht voelde als ik weer thuiskwam van een weekend bij die gast of een vakantie. Ik houd echt van mijn privacy en mijn tijd alleen, met iemand vreet voor mij echt energie. En begrijp me niet verkeerd, ik ben echt heel verliefd geweest meerdere keren, maar na korte tijd merk ik dat het samen zijn voor mij enorm vermoeiend is. Aan het einde van de dag wordt ik er niet gelukkig van.

Het was ook niet zo dat er in die relaties iets misging ofzo. Ik trok het na een tijd gewoon niet meer en dan beëindigde ik de relatie. Daarna viel er elke keer zo’n last van mijn schouders. Binnen enkele dagen was ik weer mijn sprankelende en gelukkige zelf. Dat zegt genoeg, toch?”

Wat heeft je aangespoord om deze keuze te maken?

”Ik denk dat ik het eigenlijk al langer voelde, maar dat ik niet wilde toegeven aan dit gevoel. Het is immers normaal om een relatie te hebben. Ik heb me veel dingen afgevraagd. Wordt ik dan niet eenzaam? Kan ik dan geen kinderen krijgen? Hoe ga ik dan ooit een huis kopen?

Op veel van die vragen had ik al snel een oplossing. En als ik die niet had, dan vond ik dat nog steeds minder erg dan het ongemak van een relatie. En ja, zoveel mensen zeggen dat je je bij de juiste persoon wel op je gemak gaat voelen, maar ik heb gewoon geen zin meer in die zoektocht. Ik heb nu al zoveel jaren van mijn leven verknalt aan de zoektocht naar de ware en aan relaties waar ik ongelukkig van werd. Dat ga ik niet meer doen. Ik kies nu eieren voor mijn geld en ga het leuk hebben met mezelf.”

Ben je van plan om wel nog intimiteit op te zoeken?

“Voorlopig even niet, maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik ben van mezelf niet een heel seksueel persoon, dus seks mis ik nooit echt als ik vrijgezel ben. Voor die paar keer per jaar dat ik wel zin heb, heb ik een Satisfyer in mijn nachtkastje. Dus ik zit wel even prima.”

*Lina haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.